Δήμαρχος Σαλαμίνας: «Σβήναμε τη μια φωτιά και άναβε η επόμενη», τρία τα μέτωπα της πυρκαγιάς (vid)

Newsroom
Δήμαρχος Σαλαμίνας: «Σβήναμε τη μια φωτιά και άναβε η επόμενη», τρία τα μέτωπα της πυρκαγιάς (vid)
Ο δήμαρχος της Σαλαμίνας άφησε υπόνοιες για εμπρησμό αφού τόνισε, «είμαι σίγουρος το τι συμβαίνει».

Σε τρεις διαφορετικές πυρκαγιές με χαμηλή βλάστηση επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σαλαμίνα, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, επιχειρούν στον λόφο Πατρίς, στον Λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι.

Συνολικά, όπως αναφέρεται, επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.
Επιπροσθέτως, ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν στη Σαλαμίνα από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Μάλιστα στάλθηκε μήνυμα από το 112 το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας

Δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ.

Δήμαρχος Σαλαμίνας: «Σβήναμε τη μια φωτιά και άναβε η επόμενη»

O δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος ανέφερε: «Διαφορετικά μέτωπα, όλα κοντά στο κέντρο της πόλης. Έχουμε δώσει εντολή για εκκένωση. Είναι κοντά στα σπίτια η φωτιά, για να μην έχουμε περαιτέρω προβλήματα. Κάποια δεκάδες μέτρα από τα σπίτια. Λίγες δεκάδες μέτρα και κοιτάμε να μην φτάσει η φωτιά στα σπίτια. Μιλάμε με την αστυνομία να βοηθάει τον κόσμο να φύγουν. Δεν έχουμε εικόνα για καμένα σπίτια, ακόμα. Δεν έχω τέτοια εικόνα αυτή τη στιγμή. Στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει, είμαι σίγουρος το τι συμβαίνει. Σβήναμε τη μια φωτιά στο ένα μέτωπο και άναβε το άλλο».