Εθελοντής δασοπυροσβέστης: «Μπήκα σε σπίτια μέσα στα δάση με πισίνα και κανείς δεν έχει αντλία που κάνει 350 ευρώ» (vid)

Newsroom
Εθελοντής δασοπυροσβέστης: «Μπήκα σε σπίτια μέσα στα δάση με πισίνα και κανείς δεν έχει αντλία που κάνει 350 ευρώ» (vid)
Λόγια ρεαλιστικά, έχοντας αντικρίσει την πραγματικότητα με τα ίδια του τα μάτια.

Σκληρά, αλλά αληθινά και με βάση λόγια από εθελοντή δασοπυροσβέστη, που δίνει τη μάχη του με τις φλόγες στο Πανόραμα Παλλήνης, αψηφώντας τους κινδύνους. Μιλώντας στην κάμερα του Open, είπε αυτό που αντίκρισε με τα ίδια του τα μάτια: Σπίτια μέσα στα δάση, με πισίνες, που κανένα όμως δεν διαθέτει πυροσβεστική αντλία.

«Εγώ θέλω να επισημάνω το γεγονός, ότι όλα αυτά τα σπίτια που φτιάχτηκαν μέσα στα δάση, δεν έχει φροντίσει κανείς- ενώ μπήκα σε σπίτια με πισίνα- να έχει μία πυροσβεστική αντλία που κάνει 350 ευρώ» είπε αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου, γιατί δεν είχαν τα μέσα οι άνθρωποι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ανέφερε δε στη συνέχεια: «Δεν ξέρω κατά πόσο είναι φρόνιμο που η Πολιτική Προστασία εκκένωσε τα σπίτια, γιατί όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι που έχουν χάσει τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, θα μπορούσαν να τις είχαν σβήσει με ένα απλό λάστιχο.

Γενικότερα υπάρχει θέμα πρόληψης. Δεν μας αφήνει το δασαρχείο να απομακρύνουμε τα ξερά κλαδιά και τους κορμούς ανά τα χρόνια που κάνουμε αιτήσεις και δεν υπάρχει καμία ουσιαστική οργάνωση».