Φωτιά στην Πεντέλη: «Εάν δεν υπήρχαν οι εθελοντές και η Πυροσβεστική θα είχε χαθεί η μάχη στο Παίδων Πεντέλης» (vid)

Newsroom
Φωτιά στην Πεντέλη: «Εάν δεν υπήρχαν οι εθελοντές και η Πυροσβεστική θα είχε χαθεί η μάχη στο Παίδων Πεντέλης» (vid)
Ο Πρόεδρος Εργαζομένων Νοκοκομείων Παίδων Πεντέλης, Ηλίας Λιόλιος μίλησε για την εκκένωση του νοσοκομείου.

Για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες εθελοντών και πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς στο Παίδων μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου της Πεντέλης, Ηλίας Λιόλιος.

«Τα παιδιά βρίσκονται στα άλλα δύο νοσοκομεία, στα άλλα δύο Παίδων, το «Αγλαΐα Κυριακού» και το «Αγία Σοφία». Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης, το νοσοκομείο εκκενώθηκε και δεν είχαμε πρόβλημα, και τα παιδιά και οι εργαζόμενοι. Έχουν μείνει πάνω οι υπεύθυνοι ασφαλείας, για να μπορέσουν να βοηθήσουν. Όσοι άντρες δεν είναι σε άδεια, κλήθηκαν να βοηθήσουν και είναι πάνω τώρα. Για ό,τι χρειαστεί. Κάθε χρόνο βγαίνει άγημα για άνδρες και γυναίκες που μπορούν να βοηθήσουν», ανέφερε στο Mega.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

«Αργά το βράδυ της Τρίτης, που είχε εκκενωθεί το νοσοκομείο, η φωτιά πλησίασε πάρα πολύ στην τεχνική υπηρεσία που είχαμε με τα οξυγόνα, αλλά με τις συντονισμένες προσπάθειές μας, η φωτιά και δεν επεκτάθηκε» τόνισε.

«Όλα τα παιδιά απομακρύνθηκαν, και τα 36 παιδιά που ήταν πιο βαριά περιστατικά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα και με λεωφορείο που έβαλε το υπουργείο. Είναι καλύτερη η κατάσταση, προς το παρόν δεν υπάρχει φωτιά κοντά στο νοσοκομείο», συνέχισε ο κ. Λιόλιος.

«Είναι εθελοντές, υπάρχουν και 2 πυροσβεστικά οχήματα στον προαύλιο χώρο και βρίσκονται σε επιφυλακή, για παν ενδεχόμενο. Εάν δεν υπήρχαν οι εθελοντές και η Πυροσβεστική θα είχε χαθεί η μάχη», κατέληξε.