Νέα ενημέρωση της πυροσβεστικής: Από Διώνη από Δασαμάρι τα μέτωπα (vid)

Newsroom
Νέα ενημέρωση της πυροσβεστικής: Από Διώνη από Δασαμάρι τα μέτωπα (vid)
Σε Διώνη και Δασαμάρι, έως και λεωφόρο Μαραθώνος τα ενεργά μέτωπα

Ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στη Διώνη και το Δασαμάρι έως και τη λεωφόρο Μαραθώνος, όπου εντοπίζονται τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στην Πεντέλη, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση.

Παράλληλα, ένα μικρό μέτωπο εξελίσσεται δυτικά του οικισμού Ντράφι, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην περιοχή της Ανθούσας σημείωσε ο κ. Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι δυνάμεις έχουν παραταχθεί και κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στο βόρειο τμήμα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Συνεχής βελτίωση παρατηρείται, όπως ανέφερε, στη βορειοανατολική, βόρεια και βορειοδυτική πλευρά της πυρκαγιά και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει εκεί ενεργό μέτωπο.

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα στο πεδίο. Παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, αυτή τη στιγμή επιχειρούν οχήματα και στελέχη της πυροσβεστικής, ενώ περιοδικά επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Ακόμα, μέσω των μηνυμάτων του 112 και με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ έχουν πραγματοποιηθεί έως το πρωί οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε μια έκταση που αφορά 90 χιλιάδες κατοίκους.

Tριάντα άτομα έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και 3 άτομα με εγκαύματα.