Εταιρεία με την επωνυμία Meta μηνύει την Meta (Facebook) για το νέο της όνομα

Εταιρεία με την επωνυμία Meta μηνύει την Meta (Facebook) για το νέο της όνομα
Δεν θέλει να την μπερδεύουν οι καταναλωτές και να τη συνδέουν με την τοξικότητα των social media.

Η εταιρεία του Facebook ανακοίνωσε την αλλαγή ονόματός της σε Meta τον Οκτώβριο και από τότε είχαν ξεκινήσει να δημιουργούνται εύλογες απορίες αν θα δημιουργηθεί κάπου κάποιο πρόβλημα.

Κάτι τέτοιο και έφτασε σε σημείο να στείλει την Meta στα δικαστήρια, καθώς μια εταιρεία με το ίδιο όνομα και η οποία ασχολείται με τη διακόσμηση, τις εκδηλώσεις και τις εγκαταστάσεις έργων ανακοίνωσε μια τέτοια πρόθεσή της.

Η Meta.is (όπως είναι το πλήρες όνομά της) ανακοίνωσε μέσω του site της ότι: «Στις 28 Οκτωβρίου 2021, το Facebook υφάρπαξε το όνομα της εταιρείας μας META, για το οποίο έχουμε δουλέψει σκληρά για πάνω από 12 χρόνια. Μετά από 8 μήνες προσπαθειών επικοινωνίας και συνεννόησης με το Facebook με καλή πίστη, δεν μας έμεινε καμία άλλη επιλογή από το να κινηθούμε νομικά εναντίον τους».

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θέτει η Meta.is είναι η εμπλοκή της Facebook (Meta) σε σκάνδαλα περί διαχείρισης προσωπικών δεδομένων και μονοπωλιακών πρακτικών, αλλά και το γεγονός ότι οι πελάτες της θα τη συνδέουν με την τοξικότητα που χαρακτηρίζει τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να δείτε μια σχετική ανακοίνωση στο επίσημο site της Meta και να βρείτε κι εκεί έναν σύνδεσμο με όλο το περιεχόμενο της καταγγελίας που έχει γίνει.