Συνεχίζεται η πτώση του Netflix, κάτω από 1 εκ. οι απώλειες συνδρομητών το τελευταίο τρίμηνο

Συνεχίζεται η πτώση του Netflix, κάτω από 1 εκ. οι απώλειες συνδρομητών το τελευταίο τρίμηνο
Η πτωτική πορεία της πλατφόρμας δεν λέει να σταματήσει για πολλούς και διάφορους λόγους.

Τα προβλήματα του Netflix δεν λένε να σταματήσουν και αυτό που περίμεναν πολλοί έγινε: η πτώση στον αριθμό συνδρομητών της πλατφόρμας μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Μάλιστα, μετά την απώλεια 200.000 συνδρομητών στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της εταιρείας, έχουμε άλλους 970.000 που απομακρύνθηκαν μέσα στο δεύτερο!

Τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι σοκαριστικά για οποιαδήποτε εταιρεία, αλλά το Netflix είχε προετοιμαστεί μέχρι και για απώλειες 2 εκ. χρηστών και κάτι τέτοιο αναλύθηκε εκτενώς τους προηγούμενους μήνες.

Στην παρούσα φάση η πλατφόρμα αριθμεί μερί τα 73.28 εκατ. συνδρομητές σε ΗΠΑ και Καναδά και 220.67 εκατ. σε όλες τις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη. Η εταιρεία σημείωσε πάντως πως αναμένει ανάκαμψη στο επόμενο τρίμηνο (+1 εκατ. συνδρομητές) και μάλιστα ήδη βλέπει κάποια αύξηση στις περιοχές της Ασίας.

Τα κέρδη του Netflix κινήθηκαν στο 1.44 δισ. δολάρια, ενώ μεγάλο θέμα πλέον είναι και η ισοτιμία του δολαρίου, τη στιγμή που το 60% του τζίρου έρχεται από χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Όλα αυτά τη στιγμή που ετοιμάζεται να εμφανιστεί σε πολλές αγορές το νέο οικονομικότερο πακέτο που θα συνοδεύεται από διαφημίσεις (και θα χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της Microsoft), αλλά και να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα για όσους μοιράζονται τους κωδικούς τους με τρίτους, εκτός νοικοκυριού.

Ειδικά για την πρώτη από τις δύο αλλαγές, θα πρέπει να σημειωθεί πως η εταιρεία ανακοίνωσε και αλλαγές στο περιεχόμενο.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι πως το φθηνότερο πακέτο θα προσφέρει μεν αρκετό, αλλά όχι όλο το περιεχόμενο που βλέπουν αυτοί που πληρώνουν τα πιο ακριβά.

Πηγή εικόνας: TechSpot.com