Νέα μέτρα του Netflix κατά του διαμοιρασμού κωδικών λογαριασμού

Νέα μέτρα του Netflix κατά του διαμοιρασμού κωδικών λογαριασμού
H πλατφόρμα προσπαθεί εναγωνίως να μειώσει τη χασούρα.

Το Netflix συνεχίζει τον αγώνα για να μειώσει τις περιπτώσεις χρηστών που μοιράζονται μια συνδρομή και έτσι άρχισε να εμφανίζει ειδοποιήσεις όταν βλέπει συνδέσεις εκτός του χώρου του σπιτιού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Bloomberg, κάποιοι κάτοικοι σε Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα και Δομινικανή Δημοκρατία άρχισαν να βλέπουν κάποια μηνύματα που τους ενημερώνουν πως αν θέλουν να βλέπουν Netflix σε κάποια συσκευή εκτός σπιτιού τους για πάνω από δύο εβδομάδες θα πρέπει να πληρώνουν περίπου 2.99 δολάρια έξτρα.

Σε αυτές τις περιοχές, το Netflix ορίζει το χώρο του σπιτιού κι εκεί επιτρέπει στο χρήστη να συνδεθεί με όσες συσκευές θέλει. Ταυτόχρονα, του επιτρέπει να χρησιμοποιεί λογαριασμό σε κινητά και tablets όσο βρίσκεται εκτός σπιτιού (πχ. ταξιδεύει).

στόσο, αν θελήσει να συνδέσει το λογαριασμό για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα σταθερό χώρο εκτός του σπιτιού του, θα πρέπει να αγοράσει αυτό το προνόμιο.

Θεωρητικά, το Netflix θα αρχίσει πλέον να χρεώνει στο λογαριασμό «σπίτια», οπότε και κάθε συσκευή σε κάθε σπίτι θα έχει ελεύθερη πρόσβαση. Κάθε «σπίτι» θα αναγνωρίζεται από την κεντρική IP της σύνδεσης στο internet.

Πηγή εικόνας: Codelist.biz