Δημοσιογράφος του Mega: «Δυσκολεύομαι να αναπνεύσω και να ανοίξω τα μάτια μου» (vid)

Newsroom
Δημοσιογράφος του Mega: «Δυσκολεύομαι να αναπνεύσω και να ανοίξω τα μάτια μου» (vid)
Η δημοσιογράφος του Mega περιέγραφε την κατάσταση με την φωτιά και με δυσκολία μιλούσε λόγω του καπνού.

Δραματικές είναι οι ώρες στην Πεντέλη, καθώς δίνεται μάχη με την φωτιά.

Οι άνεμοι τις τελευταίες ώρες είναι δυνατοί στην περιοχή, πράγμα που δυσκολεύει τη δουλειά της πυροσβεστικής.

Εθελοντές πυροσβέστες προσπαθούν να σώσουν ζώα, ενώ η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιά έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην τα αφήνουν πίσω στα σπίτια με κίνδυνο να καούν.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή περιγράφουν τι συμβαίνει και μάλιστα χαρακτηριστική είναι η στιγμή που η δημοσιογράφος του Open, Γεωργία Λαγού, κάποια στιγμή ένιωσε να περικυκλώνεται από τη φωτιά μέσα στο ομιχλώδες τοπίο από τον πυκνό μαύρο καπνό και είπε στον κάμεραμαν της να φύγουν και ένα αυτοκίνητο σταμάτησε να τους πάρει.

Ωστόσο και η δημοσιογράφος του Mega, Μάνια Αλιβιζάτου, στην σύνδεση με το στούντιο ακουγόταν περίεργα και είπε -μεταξύ άλλων- στον συνάδελφό της «δυστυχώς Γιάννη οι άνεμοι έχουν αναζωπυρωθεί και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική, βλέπουμε οχήματα της αστυνομίας αλλά και πυροσβεστική να περνάνε από το συγκεκριμένο σημείο..».

«Πραγματικά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, αυτή τη στιγμή περνάνε και σπίθες… ο καπνός που υπάρχει πάνω από την περιοχή είναι πάρα πολύ μεγάλος, πριν μπορούσαμε να διακρίνουμε στα 10-20 μέτρα αλλά τώρα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αυτή την στιγμή μπορώ να σου πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο και να αναπνεύσω, αλλά και να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά γιατί οι καπνοί αλλά και η σπίθα από τις αναζωπυρώσεις είναι πάρα πολλοί έντονοι», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.