Συγκλονιστική στιγμή: Κτηνίατροι κάνουν ΚΑΡΠΑ σε ελέφαντα που έπεσε σε αποχέτευση, πηδώντας πάνω στο σώμα του (vid)

Newsroom
Συγκλονιστική στιγμή: Κτηνίατροι κάνουν ΚΑΡΠΑ σε ελέφαντα που έπεσε σε αποχέτευση, πηδώντας πάνω στο σώμα του (vid)
Ο θηλυκός ελέφαντας που έπεσε μέσα σε αποχέτευση στην Ταϊλάνδη έζησε χάρη στις συγκλονιστικές προσπάθειες των κτηνιάτρων.

Μια συγκλονιστική στιγμή έχει απαθανατίσει η κάμερα από την προσπάθεια κτηνιάτρων σε πάρκο στην Ταϊλάνδη να επαναφέρουν στη ζωή έναν θηλυκό ελέφαντα που έπεσε μέσα σε αποχέτευση.

Ο 10χρονος ελέφαντας μαζί με το μικρό του, γλίστρησαν σε έναν τσιμεντένιο αγωγό μετά από δυνατή βροχή που έπεσε στην κεντρική Ταϊλάνδη. Η καταιγίδα είχε κάνει το γρασίδι βρεγμένο και λασπωμένο, με αποτέλεσμα ο ελέφαντας και το μικρό του να γλιστρήσουν και να πέσουν στην τρύπα που είχε βάθος 7 μέτρων.

Η ελεφαντίνα με την πτώση χτύπησε το κεφάλι της με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν οι κτηνίατροι για τις πρώτες βοήθειες, αλλά και ένας γερανός για να απεγκλωβίσει τους ελέφαντες από την τρύπα.

Χρειάστηκε μια τρίωρη επιχείρηση-μαμούθ για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τους ελέφαντες, με τους κτηνιάτρους να κάνουν συγκλονιστικές προσπάθειες για να επαναφέρουν στη ζωή τη μητέρα.

Υπήρχαν οι φόβοι ότι η μητέρα θα φώναζε για βοήθεια ένα κοπάδι 30 ελεφάντων που βρίσκονταν κοντά, αν τραβούσαν από κοντά της το ελεφαντάκι. Έτσι οι φύλακες του πάρκου κάλεσαν τους κτηνιάτρους και παράλληλα έστησαν ένα προσωρινό φράγμα για να αποτρέψουν τυχόν επίσκεψη του κοπαδιού.

Όταν ο γερανός τράβηξε τους ελέφαντες από την λασπωμένη αποχέτευση, οι κτηνίατροι έπεσαν πάνω στην μητέρα ελεφαντίνα. Πηδούσαν με δύναμη πάνω στο σώμα της (ΚΑΡΠΑ) και έπειτα από συγκλονιστικές προσπάθειες, κατάφεραν να την ξυπνήσουν.

Η επικεφαλής κτηνίατρος είπε ότι «η μητέρα και το μωρό είναι ασφαλή» και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των δύο ελεφάντων.