Πτώση ελικοπτέρου στην Σάμο: Βρέθηκε ζωντανός ο τέταρτος του πληρώματος, δυο νεκροί

Newsroom
Πτώση ελικοπτέρου στην Σάμο: Βρέθηκε ζωντανός ο τέταρτος του πληρώματος, δυο νεκροί
Βρέθηκε ζωντανό το τέταρτο μέλος του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου ενώ επιχειρούσε κατάσβεση πυρκαγιάς στο νησί.

Σώος στην ξηρά εντοπίστηκε το τέταρτο μέλος του ελικοπτέρου που κατέπεσε το απόγευμα σε θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά της Σάμου ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στο νησί.

Πρόκειται για ένα Μολδαβό υπήκοο που είναι καλά στην υγεία του. Ζωντανός διεσώθη και είναι καλά στην υγεία του επίσης ο πιλότος του ελικοπτέρου. Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ δύο από τους επιβαίνοντες που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, παρά τις προσπάθειες για ανάνηψη στην ξηρά μεταφέρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, δεν τα κατάφεραν και ανασύρθηκαν νεκροί.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, νεκρός είναι ο Έλληνας, ο σύνδεσμος δηλαδή ο μεταφραστής και ο συγκυβερνήτης. Οι δυο σώοι είναι ο μηχανικός που είναι Μολδαβός, όπως και ο πιλότος.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής

«Σε συνέχεια ενημέρωσης, αναφορικά με την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των μελών του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή Ν.Δ. της Νήσου Σάμος, έχουν περισυλλεγεί όλα τα μέλη του πληρώματος.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελείτο από έναν (1) άνδρα ημεδαπό και τρείς (3) άνδρες Ρουμανικής και Μολδαβικής Ιθαγένειας.

Εκ των μελών του πληρώματος, σώοι εντοπίστηκαν οι δύο (2) και χωρίς αισθήσεις έχουν περισυλλεγεί δύο (2) ακόμη.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο (2) ελικόπτερα του ΕΚΣΕΔ και εθελοντές με ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη».

Ωστόσο, σύμφωνα και με το ΕΚΑΒ, νεκροί είναι οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Πρόκειται για τον Έλληνα σύνδεσμο και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή.

Πηγή φωτογραφίας: samos24.gr