Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: «Διασώθηκε ένα από τα 4 μέλη του πληρώματος»

Newsroom
Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: «Διασώθηκε ένα από τα 4 μέλη του πληρώματος»
Το  πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55.

Έπεσε ελικόπτερο που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς στη Σάμο και σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, διασώθηκε ένα μέλος.

Ωστόσο το ΑΠΕ ΜΠΕ αναφέρει πως έχουν διασωθεί δυο άτομα και αγνοούνται άλλοι δυο από το πλήρωμα.

Η ανακοίνωση

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα (1) ελικόπτερο τύπου ER-MHY (Mi-8 MTV-1) μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων τρείς (3) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμου. Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, διεσώθη ένα (1) μέλος του πληρώματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων τριών (3) μελών.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Το ελικόπτερο Mi 8 μισθώνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής για την ενίσχυση των δυνάμεων αεροπυρόσβεσης. Πρόκειται για ελικόπτερο ρωσικής κατασκευής που χρησιμοποιείται τόσο από τη Ρωσία, όσο και από την Ουκρανία.

Μαίνεται η δασική πυρκαγιά

Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 2 περίπου το μεσημέρι στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου.

Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού με 15 οχήματα και 38 πυροσβέστες, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια ενώ από αέρος επιχειρούσε μέχρι την πτώση του και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Οι άνεμοι που πνέουν στη Σάμο είναι έντασης 6 μποφόρ. Έχουν κατεύθυνση βορειοδυτική κάτι που σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ καθιστά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς.

Πηγή βίντεο: samos24.gr.