Πόσα χρήματα βγάζουν κάθε χρόνο οι κορυφαίοι CEOs του πλανήτη

Πόσα χρήματα βγάζουν κάθε χρόνο οι κορυφαίοι CEOs του πλανήτη
Με ποσά που ζαλίζουν γέμισαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την περασμένη χρονιά οι πιο επιτυχημένοι CEOs του κόσμου.

Οι CEOs με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο αντλούν ετήσιους μισθούς που ένας απλός άνθρωπος μπορεί να μη δει ποτέ στη ζωή του. Σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Fortune, οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον κόσμο προέρχονται από τους τομείς της τεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής της Apple και της Microsoft.

Το Fortune αξιολόγησε τα πακέτα αμοιβών από συνολικά 280 CEOs, από τα οποία ξεχώρισαν οι παρακάτω 10 ως οι πιο ακριβοπληρωμένοι διευθύνοντες σύμβουλοι στον κόσμο για τη χρονιά που πέρασε.

Elon Musk: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, εισέπραξε 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτός ήταν μακράν ο μεγαλύτερος ετήσιος μισθός οποιουδήποτε CEO έχει λάβει ποτέ.

Tim Cook: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple από το 2011, Tim Cook, εισέπραξε μισθό 770,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021, ο οποίος περιελάμβανε παραχώρηση μετοχών. Η αγοραία αξία της Apple αυξήθηκε κατά 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της θητείας του Cook.

Jansen Huang: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NVIDIA - γνωστής εταιρείας τεχνολογίας - Jansen Huang κέρδισε 651 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, τα οποία περιλαμβάνουν δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών από το 2011 και το 2012.

Reed Hastings: Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Netflix είναι ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος CEO στον κόσμο. Οι απολαβές του Hastings το 2021 ήταν 453,5 εκατομμύρια δολάρια. Το Netflix πρόσφατα μείωσε το κόστος μετά την απώλεια συνδρομητών λόγω του ανταγωνισμού από άλλες streaming πλατφόρμες και της αύξησης της κοινής χρήσης λογαριασμού.

Leonard Schleifer: Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας βιοτεχνολογίας Regeneron Pharmaceuticals, Leonard Schleifer, είναι ο πέμπτος υψηλότερα αμειβόμενος CEO με απολαβές 452,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Marc Benioff: Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Salesforce, Marc Benioff, είχε απολαβές 439,4 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού που βασίζεται σε cloud απέκτησε τα MuleSoft, Tableau και Slack τα τελευταία χρόνια.

Satya Nadella: Ο Satya Nadella, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της Microsoft από το 2014, εξασφάλισε την έβδομη θέση με 309,4 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Ψηφίστηκε επίσης ως «Ο πιο υποτιμημένος CEO» το 2021 από το Fortune.

Robert A. Kotick: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard από το 1991, Robert A. Kotick, εισέπραξε 296,7 εκατομμύρια δολάρια το 2021. Ο γίγαντας των τυχερών παιχνιδιών έχει πλέον εξαγοραστεί από τη Microsoft.

Hock E. Tan: Διευθύνων Σύμβουλος της Broadcom, μιας εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών που κατασκευάζει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων λογισμικού, ο Hock E. Tan έλαβε μισθό 288 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Safra A. Catz: Η Safra Catz είναι η CEO της εταιρείας λογισμικού βάσεων δεδομένων Oracle και η μοναδική γυναίκα στο top-10. Είχε απολαβές 239,5 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2021.