Βουτιά 6% σημειώνει η μετοχή της Twitter μετά το «ναυάγιο» της συμφωνίας με τον Έλον Μασκ

Newsroom
Βουτιά 6% σημειώνει η μετοχή της Twitter μετά το «ναυάγιο» της συμφωνίας με τον Έλον Μασκ
Βουτιά 6% σημειώνει η μετοχή της Twitter στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση μετά το «ναυάγιο» της συμφωνίας των 44 δισεκ. δολαρίων με τον Έλον Μασκ.

Η μετοχή της Twitter σημείωσε βουτιά περίπου 6% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση καθώς η νομική διαμάχη μεταξύ του Έλον Μασκ και της εταιρίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αποσύρθηκε από την συμφωνία ύψους 44 δισεκ. δολαρίων.

Ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τερματίζει τη συμφωνία του για την εξαγορά της Twitter διότι η εταιρία είχε παραβιάσει πολλές προβλέψεις της συμφωνίας συγχώνευσης.

Η Twitter σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον του Μάσκ, ίσως ακόμα και αυτή την εβδομάδα, και να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει την εξαγορά, δήλωσαν στο Reuters πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Σήμερα, ο Μασκ επέκρινε τη στάση της Twitter, αναφέροντας σε ανάρτησή του ότι η νομική διαμάχη θα αναγκάσει την εταιρία να αποκαλύψει στο δικαστήριο πληροφορίες για ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς.

Τα tweets του Μασκ ήταν η πρώτη δημόσια απάντησή του μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής.