Ζευγάρι στο Σαν Φρανσίσκο έφαγε πρόστιμο 1.500 δολαρίων γιατί πάρκαρε στον… δικό του χώρο: Η «καρφωτή» για τον αρχαίο κανονισμό

Newsroom
Ζευγάρι στο Σαν Φρανσίσκο έφαγε πρόστιμο 1.500 δολαρίων γιατί πάρκαρε στον… δικό του χώρο: Η «καρφωτή» για τον αρχαίο κανονισμό
Παρκάρουν εκεί 36 χρόνια, έδειξαν φωτογραφίες, αλλά τους είπαν πως δεν είναι αρκετά παλιά.

Το λιγότερο σοκαρισμένοι έμειναν οι Judy και ο Ed Craine στο Σαν Φρανσίσκο, όταν ανακάλυψαν πως τους έχει επιβληθεί πρόστιμο 1.542 δολαρίων, για παράνομη στάθμευση στο… δικό τους πάρκινγκ που κατέχουν εδώ και 36 χρόνια.

Πέρα από το πρόστιμο των 1.500 δολαρίων μάλιστα, τους έχει επιβληθεί πρόστιμο 250 δολαρίων για κάθε μέρα που αφήνουν το αμάξι στη συγκεκριμένη θέση.

Φυσικά έχουν πέσει από τα σύννεφα με αυτόν τον παραλογισμό, καθώς ο χώρος στάθμευσης τους ανήκει. Τι εξήγηση μπορούν να δώσουν; Έναν παμπάλαιο, αρχαίο κανονισμό, που έλεγε ότι απαγορεύεται να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στους μπροστινούς κήπους τους, γιατί χαλάνε την αισθητική της γειτονιάς. Ποιος το έφερε στην «επιφάνεια»; Υποπτεύονται κάποιον γείτονά τους.

2

Ο Ed είπε στο ABC News: «Είναι εκπληκτικό να σας πουν ξαφνικά ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που ήδη χρησιμοποιείται για 36 χρόνια» και συνέχισε: «Γιατί απαγορεύεις κάτι που έχει μεγάλη χρησιμότητα, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους γείτονές μας, όσον αφορά στις περισσότερες θέσεις στάθμευσης;».

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της πόλης Νταν Σάιντερ είπε από την πλευρά του: «Αναγνωρίζω ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι απογοητευμένος. Νομίζω ότι θα ένιωθα το ίδιο στην κατάστασή του, αλλά ο κανονισμός της πόλης είναι σαφής».

2

Σύμφωνα με το CBS, η δημοτική αρχή τους έδωσε ένα «παραθυράκι» για να γλιτώσουν το πρόστιμο. Να αποδείξουν ότι η θέση ανήκει ιστορικά στην ιδιοκτησία τους.

Η Judy είπε από την πλευρά της: «Θα μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν οι παππούδες μας. Αν μας δείξουν μια ιστορική φωτογραφία που να δείχνει ένα αυτοκίνητο ή ακόμα ένα καρότσι με άλογα…».

2

Έτσι και έγινε… Βρήκαν μία φωτογραφία που απεικόνιζε ένα παρκαρισμένο αμάξι 34 χρόνια πριν, αλλά και πάλι τους είπαν πως δεν ήταν αρκετά παλιά.

Το ζευγάρι συνεχίζει να αναζητά παλαιότερες φωτογραφίες, αλλά μέχρι τότε παρκάρουν το αυτοκίνητο στο δρόμο και όχι στον χώρο τους.