Μαρουσάκης για κακοκαιρία: «Θα υπάρξουν περιοχές όπου θα δούμε ενδεχομένως και πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα» (vid)

Newsroom
Μαρουσάκης για κακοκαιρία: «Θα υπάρξουν περιοχές όπου θα δούμε ενδεχομένως και πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα» (vid)
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας και αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Κακοκαιρία αναμένεται από αύριο Παρασκευή (8/7) στη χώρα μας, με βροχές, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, παραθέτει βίντεο με τον όγκο νερού που αναμένεται να πέσει στη χώρα μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (10/7), τονίζοντας πως δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές να «δούμε ενδεχομένως και πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα».

Η ανάρτησή του

«Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται με χρονικό βήμα τριώρου ο όγκος νερού που αναμένεται να πέσει σε περιοχές της χώρας μας από αύριο τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής περίπου.

Στο πάνω μέρος του χάρτη υπάρχει η ένδειξη για την ημέρα και την ώρα όπου ισχύει η πρόγνωση και στο κάτω μέρος του χάρτη η χρωματική κλίμακα σε χιλιοστά. Τονίζεται ότι 1 χιλιοστό αντιστοιχεί σε χίλια λίτρα νερού ή έναν τόνο ανά στρέμμα.

Εντυπωσιακό για την εποχή ότι βλέπουμε σε αρκετές περιοχές να τερματίζει η κλίμακα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιοχές όπου θα δούμε ενδεχομένως και πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα! Οι τιμές αυτές οδηγούν σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις λόγω πλημμυρών ή και καταστροφών από χαλάζι κτλ».