Τέλος ο Μπόρις Τζόνσον, «παραιτείται» λέει το BBC

Newsroom
Τέλος ο Μπόρις Τζόνσον, «παραιτείται» λέει το BBC
Ο πρωθυπουργός Τζόνσον θα κάνει διάγγελμα προς τους Βρετανούς σήμερα, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να κάνει διάγγελμα προς τους πολίτες σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το BBC, όπως και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσαν πριν λίγη ώρα ότι ο Τζόνσον πρόκειται να παραιτηθεί, μετά την αποχώρηση νεοδιορισθέντων υπουργών καθώς και περισσότερων από 50 μελών της κυβέρνησης, προκαλώντας ουσιαστικά παράλυση στον κυβερνητικό μηχανισμό.

Μετά την παραίτηση οκτώ υπουργών τις δύο τελευταίες ώρες, ο Τζόνσον, απομονωμένος και ανήμπορος, αναμένεται να δεχθεί το αναπόφευκτο και να ανακοινώσει αργότερα σήμερα ότι παραιτείται, ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου.

«Ο Μπόρις Τζόνσον θα παραιτηθεί σήμερα από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος», σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής του BBC Κρις Μέισον.

Έπειτα από ημέρες που έδινε μάχη για να παραμείνει στην εξουσία, ο Τζόνσον εγκαταλείφθηκε και από αρκετούς συμμάχους του. Ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι, που διορίστηκε στη θέση αυτή μόλις χθες Τετάρτη, ζήτησε από τον Βρετανό πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

«Αυτό δεν είναι βιώσιμο και τα πράγματα απλώς θα χειροτερέψουν: για εσάς, για το Συντηρητικό Κόμμα και κυρίως για όλη τη χώρα», έγραψε στο Twitter. «Πρέπει να κάνετε το σωστό και να φύγετε τώρα».