Σε εξέλιξη τα μέτωπα της φωτιάς: Πυρκαγιές και στο Καλαμάκι της Αχαΐας και στην Σπάρτη (vid)

Newsroom
Σε εξέλιξη τα μέτωπα της φωτιάς: Πυρκαγιές και στο Καλαμάκι της Αχαΐας και στην Σπάρτη (vid)
Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πόρτο Γερμενό, αλλά και στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας. Υπό έλεγχο είναι η φωτιά στο Κρανίδι.

Συνεχίζει να κατακαίει η φωτιά που ξέσπασε σήμερα (5/7) το μεσημέρι στο Πόρτο Γερμενό. Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που «σπρώχνουν» το βασικό μέτωπο της φωτιάς προς την περιοχή του Αλεποχωρίου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σημείο με πυκνό πευκοδάσος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια πολύ μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής με εναέρια μέσα ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν προς το Πόρτο Γερμενό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική το βασικό πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στο Αλεποχώρι, δηλαδή καίει προς την πλευρά της Ψάθας.

Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά καμένα στρέμματα από την περυσινή φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια και είχε κινηθεί και τότε προς το Πόρτο Γερμενό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένα σπίτι έχει καεί στην πίσω από το Κάστρο, από εκεί που ξεκίνησε η φωτιά.


Φωτιά στο Καλαμάκι Αχαΐας

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά, σε δασική έκταση, στην περιοχή Καλαμάκι, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και εννέα οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

Φωτιά στην Παλαιοπαναγιά Σπάρτης

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, καθώς πριν από λίγο ξέσπασε φωτιά σε αγροτο-δασική έκταση στην Παλαιοπαναγιά του δήμου Σπάρτης, σύμφωνα με το flynews.gr.

Στο σημείο ήδη επιχειρούν 13 οχήματα της Π.Υ.Σπάρτης με 26 άνδρες, ενώ συνδράμουν στην κατάσβεση και υδροφόρες.