Vivo X80 Pro: Αλλάζει τα πάντα στη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση με κινητό

Vivo X80 Pro: Αλλάζει τα πάντα στη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση με κινητό
Η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας είναι εδώ και ξεχωρίζει από τα πρώτα λεπτά.

Πόσο εύκολο είναι να αποχωριστεί κανείς την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή του; Πόσο εύκολο είναι εν τέλει να την αντικαταστήσει με ένα smartphone; Η τάση αυτή κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο αποδεδειγμένα, ελάχιστες συσκευές μπορούν να πετύχουν όντως αυτόν το στόχο και ακόμη λιγότερες το καταφέρνουν με απόλυτη επιτυχία.

Η vivo συνεχίζει την ενίσχυση του lineup της για την ελληνική αγορά και πλέον προσφέρει και στη χώρα μας την κορυφαία ναυαρχίδα της που προσφέρει εμπειρία επαγγελματικής φωτογραφίας και βιντεοσκόπησης, το vivo X80 Pro. Το πίσω μέρος της συσκευής μαρτυρά ένα μέρος του… μυστικού που δεν είναι άλλο από τη συνεργασία με την κορυφαία γερμανική εταιρεία οπτικομετρικών ZEISS. Η συνεργασία των δύο εταιρειών φέρνει ως αποτέλεσμα λήψεις κινηματογραφικού επιπέδου σε video και φωτογραφίες και κάθε στιγμή σας μπορεί να αποτυπωθεί με την απόλυτη πιστότητα.

vivo_x80_pro

Και εκεί που μπορεί κανείς να κατανοήσει το πόσο καλό είναι ένα σύστημα φακών σε ένα smartphone είναι η νύχτα. Το vivo X80 Pro κάνει τη νύχτα μέρα με το τετραπλό σύστημα κύριας κάμερας ZEISS, αλλά και το νέο μηχανισμό τεχνητής νοημοσύνης που εντοπίζει φωτεινά σημεία στο σκοτάδι και χαρίζει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ένα ακόμη ζήτημα που έρχεται να λύσει το vivo X80 Pro είναι αυτό της σταθεροποίησης εικόνας στα video που είναι πάντα από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, ειδικά όταν τραβάει κανείς σε αναλύσεις επιπέδου 4K και όπου η παραμικρή λεπτομέρεια φαίνεται με τη μία. Με το σύστημα ενεργού κεντραρίσματος OIS, η ναυαρχίδα της vivo υπόσχεται πιο σταθερά videos από ποτέ, ακόμη και χωρίς τη χρήση κάποιου τρίτου σχετικού εξαρτήματος/περιφερειακού.

Και για όσους λατρεύουν να «πειράζουν» τις φωτογραφίες τους, το αποτέλεσμα που αποθηκεύεται από κάθε λήψη στο vivo X80 Pro επιτρέπει τις αλλαγές σε πολλαπλά επίπεδα και διαφορετικούς τομείς. Όπως θα κάνατε, δηλαδή, με οποιαδήποτε ακριβή επαγγελματική φωτογραφική μηχανή ή κάμερα.

Για τους φαν των πορτρέτων, το νέο smartphone υποστηρίζει πολλές διαφορετικές επιλογές που θαμπώνουν το background και αλλάζουν τη λήψη, ανάλογα πάντα και με το περιβάλλον ή και τη στιγμή της ημέρας που καταγράφετε τα στιγμιότυπά σας. Η παραμικρή πηγή φωτός λαμβάνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα να θυμίζει λήψη που έχει γίνει σε στούντιο, ενώ και το ανθρώπινο δέρμα ρετουσάρεται αυτόματα με τον ειδικό αλγόριθμο και τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Και αν ψάχνετε να φωτογραφίσετε κάτι που βρίσκεται μακριά σας, το οπτικό zoom 5x και το HyperZoom 60x θα το φέρουν σχεδόν δίπλα σας!

Μία ναυαρχίδα που ήρθε να ξεχωρίσει δεν μπορεί παρά να έχει και τα καλύτερα εσωτερικά parts. Το vivo X80 Pro έρχεται εφοδιασμένο με την κορυφαία πλατφόρμα smartphones Snapdragon 8 Gen 1, αλλά και το αποκλειστικό vivo V1+ chip που ενισχύει ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις, σε όλα τα επίπεδα, είτε μιλάμε για καθημερινή χρήση, είτε για κάτι πιο εξειδικευμένο όπως τα videogames.

Μία ιδιαίτερα μεγάλη πρόκληση στις ναυαρχίδες των smartphones είναι η μπαταρία και εδώ η vivo έκανε πάλι το θαύμα της. Το vivo X80 Pro φέρει μια μπαταρία χωρητικότητας 4700mAh που υπόσχεται λειτουργία με έντονη χρήση για μία ολόκληρη μέρα, υποστήριξη FlashCharge 80W (ενσύρματα) και FlashCharge 50W (ασύρματα), αλλά και δυνατότητα αντίστροφης φόρτισης για να προσφέρετε ενέργεια ασύρματα σε κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή σας.

Η LTPO οθόνη του τηλεφώνου έχει ανάλυση 2Κ και διαθέτει πιστοποίηση Α+ από την DisplayMate, καταφέρνοντας να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία στις 6.78 ίντσες της. Χαρακτηρίζεται από την υποστήριξη 1.07 δισεκ. χρωμάτων, πυκνότητα 517ppi, ρυθμό ανανέωσης 120Hz, φωτεινότητα έως και τα 1000 nits και 300Hz touch sampling rate. Για τους λάτρεις του gaming, τώρα, προσφέρει υποστήριξη για HDR10+ και λειτουργία Eagle Eye για ακόμη περισσότερη λεπτομέρεια σε κάθε σκηνή δράσης.

vivo_x80_pro

Το διπλό στερεοφωνικό ηχείο αποδίδει κάθε εφέ με την μέγιστη δυνατή ένταση, ο γραμμικός μηχανισμός αναδράσεων θα κάνει τη συσκευή να «κλωτσάει» ακριβώς στο σημείο που πρέπει, ενώ ο θάλαμος υψηλής χωρητικότητας ατμών υγρού ψύξης θα διατηρεί χαμηλά τη θερμοκρασία του τηλεφώνου όσο παίζετε για να διατηρείται υψηλά (και απροβλημάτιστα) ο ρυθμός της δράσης.

Το vivo X80 Pro είναι με λίγα λόγια το απόλυτο σύγχρονο smartphone για τους fans του επαγγελματικού video και της φωτογραφίας, του σύγχρονου επαγγελματία που θέλει πάντα δίπλα του μια συσκευή που κάνει τα πάντα, αλλά και το μοντέλο που θα μπορέσει να προσφέρει τις απόλυτες επιδόσεις ακόμη και στα videogames. Και όλα αυτά με σχεδιασμό που φαίνεται σαν να βγήκε από το χώρο της μόδας και επιδόσεις που το κατατάσσουν στην κορυφή των συσκευών που κυκλοφορούν στη χώρα μας.