Ειδική στην κυβερνοασφάλεια αποκαλύπτει τις 5 εντολές για password που θέλει 41 χρόνια για να το χακάρουν (vid)

Newsroom
Ειδική στην κυβερνοασφάλεια αποκαλύπτει τις 5 εντολές για password που θέλει 41 χρόνια για να το χακάρουν (vid)
TikToker που ισχυρίζεται πως είναι ειδική στα θέματα κυβερνοασφάλειας, δίνει συμβουλές για το πιο δυνατό password.

Στις μέρες μας οι κυβερνοεπιθέσεις, δεν αποτελούν «πονοκέφαλο» μόνο για τους πλούσιους και όσους έχουν αρκετές χιλιάδες ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Στο στόχαστρο μπαίνουν και τα πιο χαμηλά κοινωνικά στρώματα, καθώς θεωρούν πιο εύκολα στο να εξαπατηθούν και να την πατήσουν.

Για αυτό είναι αναγκαίο άπαντες να έχουν ένα ισχυρό passwrod στις συσκευές τους και γενικότερα στις εφαρμογές που το χρησιμοποιούν, προκειμένου να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Μία TikToker λοιπόν που ισχυρίζεται πως είναι ειδική στα θέματα κυβερνοασφάλειας, έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό, όπου έδωσε τις συμβουλές της.

Στο video που ετοίμασε λοιπόν, αποκάλυψε πως ένας κωδικός με 6 χαρακτήρες μπορεί να «σπάσει» σε μόλις 1 δευτερόλεπτο, ενώ αυτός με 7 σε 1 λεπτό. Με 8 χρειάζεται 1 ώρα και αυτός με τους 9 θέλει 3 μέρες.

Στη συνέχεια όμως δίνει την σημαντική συμβουλή της που περιλαμβάνει ουσιαστικά 5 εντολές.

  1. Να έχει 11 χαρακτήρες
  2. Να έχει γράμματα
  3. Να έχει σύμβολα
  4. Να έχει άγνωστες λέξεις
  5. Να μην περιλαμβάνει ονόματα

Αν κάποιος ακολουθήσει τις... εντολές αυτές, τότε το password που θα έχει φτιάξει, θα χρειάζεται 41 χρόνια για να το σπάσει κάποιος.

@cybersecuritygirl How long would it take for a hacker to crack YOUR passwords #hacked #hacker #cybersecurityexpert #protectyourdata #dataprotection #databreach #cybersecurity #techtok #techtips #steminist #FrunktheBeat #katespadenycabana @cybersecuritygirl ♬ About Damn Time - Lizzo