Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ξάνθης για το επεισόδιο με τον οδηγό: «Ελάτε κι εσείς κύριε Ευαγγελάτε στις δημόσιες συγκοινωνίες με μαγιό» (vid)

Newsroom
Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ξάνθης για το επεισόδιο με τον οδηγό: «Ελάτε κι εσείς κύριε Ευαγγελάτε στις δημόσιες συγκοινωνίες με μαγιό» (vid)
Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ξάνθης προσπάθησε να δικαιολογήσει τον οδηγό που λεωφορείου που ζήτησε από νεαρή να κατέβει λόγω «προκλητικής εμφάνισης».

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, για ένα βίντεο που κυκλοφόρησε με πρωταγωνιστή έναν οδηγό λεωφορείου στην Ξάνθη. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, διακρίνεται ένα νεαρό ζευγάρι να λογοφέρνει έντονα με οδηγό λεωφορείου, κατηγορώντας τον πως ζήτησε από την κοπέλα να κατέβει από το όχημα, επειδή φορούσε ένα τοπάκι που έμοιαζε με μαγιό.

Ο νεαρός, που βιντεοσκοπεί το σκηνικό ακούγεται να λέει πως τους ζητήθηκε να κατέβουν από το λεωφορείο για το «προκλητικό» ντύσιμο της κοπέλας, ενώ ο οδηγός από την πλευρά του αναφέρει πως έγινε μόνο μια «σύσταση».

Η κοπέλα που δέχθηκε την παρατήρηση για το ντύσιμό της εν έτει 2022 με ανάρτησή της στα social media δίνει την δική της εκδοχή του περιστατικού. Γράφει: «Κυριακή 26/06 με το τελευταίο δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη στις 18:00 η υπεύθυνη ελέγχου των εισητηρίων με συμβούλεψε να φορέσω κάτι πάνω από το κοντό τοπ που φορούσα λέγοντας πως είναι σαν μαγιό και πως ο νόμος αναφέρει την ευπρεπή ενδυμασία για επιβάτες. Αφού της απάντησα πως η εμφάνιση μου δεν αποτελεί λόγο προσβολής και δε με κάνει λιγότερο κόσμια, επιβιβάστηκα στο λεωφορείο με το αγόρι μου. Μόλις βρήκαμε τις θέσεις μας μας πλησίασε ο οδηγός ο οποίος επέμενε να μας λέει ότι μας έγινε μια σύσταση την οποία οφείλουμε να τηρήσουμε η οποία αναφερόταν στο να φορέσω κάτι πάνω από το τοπ που φορούσα. Όταν του απαντήσαμε για πολλοστή φορά πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μου κάνει υποδείξεις για το ντύσιμο μου και πως δε βλέπουμε κανένα λόγο να προσβάλλεται κανείς από αυτό, μας είπε ότι θα πρέπει να μου δώσει ο ίδιος μια δική του ζακέτα να “καλύψω” το σώμα μου διαφορετικά θα έπρεπε να αποβιβαστούμε από το λεωφορείο. Στο σημείο αυτό ο οδηγός αρχίζει να λογομαχεί με το αγόρι μου που με υποστηρίζει λέγοντας του να μας αφήσει στην ησυχία μας και πως δεν έχουν καμία υπόσταση τα λεγόμενα του. Εκείνος προσπαθεί να τον οδηγήσει έξω από το λεωφορείο επιδιώκοντας ακόμη πάνω του και την (μη επιθετική) σωματική επαφή. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Καθημερινά οι φίλες δέχονται παρόμοιες επιθέσεις και σχόλια σε όλους τους χώρους. Από το πλήθος των επιβατών/τριών μόνο μια κοπέλα πήρε αντίθετη θέση στις διαταγές του οδηγού και την ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Η αδιαφορία είναι συνενοχή. ΘΑ ΦΟΡΑΜΕ ΟΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ. Το περιστατικό έλαβε τέλος με εμάς να μην υποκύπτουμε προφανώς στους εκβιασμούς του και τον οδηγό να κάνει τελικά τη δουλειά του που είναι η ολοκλήρωση του δρομολογίου. ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΥΠΌΔΕΙΞΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝ@. Ούτε στα ΚΤΕΛ ούτε πουθενά. Κοινοποιήστε».

Ο Θέμης Γεωργιάδης, πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ξάνθης μιλώντας στην εκπομπή «LIVE NEWS» του MEGA δήλωσε για το περιστατικό: «Η σταθμάρχης έκανε, αρχικά, έλεγχο στα εισιτήρια και έγινε σύσταση για την ενδυμασία της νεαρής κυρίας. Η κοπέλα φαίνεται να φορούσε το πάνω μέρος του μαγιό της ή κάτι τέτοιο. Και της είπε η υπάλληλος να βάλει κάτι πάνω της. Είναι και θέμα υγιεινής. Σε εποχή covid να είναι κάποιος γυμνός με ιδρώτα επάνω σε καθίσματα και μετά να κάτσει κάποιος επόμενος επιβάτης δεν είναι και ό,τι καλύτερο», ανέφερε.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος αντέδρασε έντονα με τα λεγόμενα του προέδρου των ΚΤΕΛ Ξάνθης και τον ρώτησε: «Υπάρχει κάποιος κώδικας που δίνει στον ελεγκτή, τον οδηγό την ισχύ να ψέξει κάποιον ή κάποια για το τι φοράει;».

Για να πάρει την απάντηση: «Εντάξει, ελάτε και εσείς κ. Ευαγγελάτε να πάρετε τις δημόσιες συγκοινωνίες με μαγιό... Εάν είναι προκλητική η ενδυμασία των επιβατών, οι οδηγοί έχουν δικαίωμα προς σύσταση, είναι σωστό. Έχουμε σύσταση από το υπουργείο Υγείας για υγειονομικούς ελέγχους και οφείλουμε να διατηρούμε καθαρό το λεωφορείο».