Απέρριψε ο Άρειος Πάγος το αίτημα της ΔΕΗ να γίνει πιλοτική δίκη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Newsroom
Απέρριψε ο Άρειος Πάγος το αίτημα της ΔΕΗ να γίνει πιλοτική δίκη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής
Η ΔΕΗ ζητούσε το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής να κριθεί σε πιλοτική δίκη ενώπιον του Αρείου Πάγου ώστε να μην βγαίνουν αντίθετες αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας.

Η αρμόδια τριμελής επιτροπής του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα της ΔΕΗ να υπάρξει πιλοτική δίκη για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής στην ηλεκτρική ενέργεια, που αφορά χιλιάδες πολίτες, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη προσφύγει δικαστήρια.

Ο Άρειος Πάγος συντάχθηκε με τις θέσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η ΔΕΗ ζητούσε να κριθεί σε πιλοτική δίκη ώστε να μην βγαίνουν αντίθετες αποφάσεις

Ωστόσο, η ΔΕΗ ζητούσε το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής να κριθεί σε πιλοτική δίκη ενώπιον του Αρείου Πάγου ώστε να μην βγαίνουν αντίθετες αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας.

Με την απόφαση, όμως, που εξέδωσε η τριμελής επιτροπή του Αρείου Πάγου είπε «όχι» στη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης για το ζήτημα αυτό, κάνοντας δεκτές θέσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κ. Δημήτρης Βερβεσός εκπροσωπώντας ως πρόεδρός της την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είχε επισημάνει πως η επίμαχη ρήτρα είναι αντίθετη με τους γενικούς όρους συναλλαγών και η εισαγωγή της έγινε μονομερώς χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των καταναλωτών.