Άλλαξε το σκηνικό του καιρού στη βόρεια Ελλάδα: Πτώσεις δέντρων στην Θεσσαλονίκη και χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού (vid)

Newsroom
Άλλαξε το σκηνικό του καιρού στη βόρεια Ελλάδα: Πτώσεις δέντρων στην Θεσσαλονίκη και χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού (vid)
Πτώσεις δέντρων λόγω του ανέμου προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Πέμπτης (23/6) είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα.

Ο 63χρονος κινούνταν στην οδό Ανδιανουπόλεως στην Καλαμαριά, όταν ξαφνικά και ενώ φυσούσε δυνατά, ξεκόλλησε λαμαρίνα από το εργοτάξιο του μετρό που βρίσκεται στο σημείο με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι, σύμφωνα με το thestival.gr.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός.

Έριξε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού

Λόγω των ανέμων, έπεσαν δέντρα σε Χαριλάου, Τούμπα, Καλαμαριά, αλλά και στην περιοχή των Αγίων Πάντων. Δέντρο που έπεσε στη Χαριλάου, προκάλεσε ζημιές σε τζαμαρία καφετέριας.

Χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην Άσσηρο και στη Χρυσαυγή Λαγκαδά.

Εξάλλου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Τούρτας δύο δέντρα που έπεσαν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και έξω από το Άδενδρο στο δήμο Χαλκηδόνος, είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία των τρένων από και προς την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού έσπασε παρμπρίζ αυτοκινήτων στις Σέρρες

Σπασμένα παρμπρίζ αυτοκινήτων, σπασμένοι ηλιακοί θερμοσίφωνες και κεραμίδια είναι ο απολογισμός της σφοδρής χαλαζόπτωσης σε περιοχές των Δήμων Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λευκοθέας Δημοσθένη Γεωργιάδη, που μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών, οχτώ είναι τα αυτοκίνητα στο χωριό που έχουν σπασμένα παρμπρίζ, ενώ η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται από τους ανθρώπους της κοινότητας.

χαλάζι Σέρρες

Την ίδια ώρα ζημιές από την έντονη χαλαζόπτωση καταγράφονται και στο Σφελινό του Δήμου της Νέας Ζίχνης με σπασμένα παντζιούρια και κεραμίδια (φωτο Danostories).