Αντιδράσεις για τα «ψευδοθαύματα» στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού: Η απάντηση του ιερέα του ναού (vid)

Newsroom
Αντιδράσεις για τα «ψευδοθαύματα» στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού: Η απάντηση του ιερέα του ναού (vid)
Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού και τη λειτουργία του προέβη ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Συζητήσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους της εκκλησίας, η εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που καλεί σε αφύπνιση τους πιστούς απέναντι σε «ψευδοπροφήτες» και «ψευδοθαύματα».

Ο μητροπολίτης Αργολίδος, εξαπέλυσε «βολές» κατά των ιερέων των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, όπου συρρέουν καθημερινά εκατοντάδες πιστοί.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ανέφερε: «Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, βίντεο από τελετές στο ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και υπονοούν πως πιστοί με κινητικά ή άλλα προβλήματα ξαφνικά θεραπεύονται.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, τα βίντεο που θυμίζουν άλλες εποχές, έχουν προκαλέσει απορίες αλλά αισίως και καταγγελίες για απάτες στον συγκεκριμένο ναό.

«Βεβαίως έχουν γίνει τρεις φορές ανακρίσεις και είναι καταπέλτης το πόρισμα και σταμάτησαν από άνωθεν επέμβαση. Εδώ γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά...», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Αργολίδος.

Η απάντηση του ιερέα της εκκλησίας των Αγίων Ισιδώρων

«Αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… Ε. Αν ήταν δύο, θα λέγαμε…Εε, μα τι συμβαίνει;". Αν ήταν τρία, θα λέγαμε "Εε τι συμβαίνει". Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει”. Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά», απάντησε ο ιερέας σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA.

«Όταν με ρώτησαν για έναν άνθρωπο και μου είπαν. "Πάτερ αυτός μιλάει άσχημα για εσάς και το ένα και το άλλο, ή αυτός ο άνθρωπος σας επαινεί πολύ. Τον ξέρετε;". "Όχι". Εγώ δεν έχω να σας πω γι' αυτό τον άνθρωπο, δεν τον γνώρισα, δεν τον είδα», κατέληξε.

Πιστοί, ωστόσο, εμφανίζονται όχι μόνο να τον υποστηρίζουν αλλά και να πιστεύουν τα θαύματα που επικαλείται.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, πολλοί είναι και οι γνωστοί καλλιτέχνες αλλά και αναγνωρίσιμοι πιστοί που είτε εμπιστεύονται τον πατέρα Δημήτριο ως πνευματικό, είτε παρευρίσκονται στις λειτουργίες στο εκκλησάκι του Λυκαβηττού.