Μπλε στροβιλισμοί στον ουρανό αναστάτωσαν τη Ν. Ζηλανδία: Ούτε πύλη, ούτε UFO αλλά… ο Έλον Μασκ ήταν από πίσω

Newsroom
Μπλε στροβιλισμοί στον ουρανό αναστάτωσαν τη Ν. Ζηλανδία: Ούτε πύλη, ούτε UFO αλλά… ο Έλον Μασκ ήταν από πίσω
Πρωτόγνωρο, παράξενο και μοναδικό φαινόμενο στη Νέα Ζηλανδία με τους μπλε στροβιλισμούς στον ουρανό.

Περίεργοι μπλε στροβιλισμοί στον ουρανό, προκάλεσαν ποικίλα συναισθήματα στους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας. Από περιέργεια μέχρι και ανησυχία, καθώς ήταν φαινόμενο πρωτόγνωρο και καθόλα παράξενο.

Οι μπλε σχηματισμοί στον ουρανό σε σχήμα στροβιλισμού, έμοιαζαν με κάποια «πύλη» ή ακόμα περισσότερο με κάτι σε πλήρη συνάρτηση με UFO. Οι πιο ψύχραιμοι διέγνωσαν ότι μπορεί να πρόκειται για διαστημικά ανθρώπινα σκουπίδια, τους πυραύλους δηλαδή που στέλνουμε στο διάστημα και αυτοί διαλύονται εκεί, όταν ο δορυφόρος αποκολληθεί και μπει σε τροχιά.

Δεν έπεσαν έξω, καθώς το Twitter έδωσε τη σωστή απάντηση. Κι όταν λέμε το Twitter εννοούμε τον λογαριασμό της εταιρείας SpaceΧ του Έλον Μασκ.

Όπως γνωστοποίησαν εκτόξευσαν τρεις πυραύλους σε 36 ώρες που μετέφεραν δορυφόρους Globalstar DM15: «Η SpaceX μετέφερε έναν δορυφόρο επικοινωνιών Globalstar σε τροχιά νωρίς την Κυριακή από το Cape Canaveral, πραγματοποιώντας την τρίτη πτήση πυραύλων Falcon 9 σε 36 ώρες, την ταχύτερη ακολουθία τριών αποστολών από οποιαδήποτε εμπορική εταιρεία εκτόξευσης στην ιστορία».

Πως δημιουργήθηκαν αυτοί οι μπλε στροβιλισμοί. Κάποιοι κάνουν λόγο για ψευδαίσθηση, όταν ο πύραυλος απελευθερώνει το καύσιμο του. Οι στροβιλισμοί που βλέπουμε στον ουρανό, προκαλούνται στην πραγματικότητα από ίχνη ατμών που αντανακλώνται από τον ήλιο, κάτι που δημιουργεί το φαινόμενο του μπλε στροβιλισμού.

Η New Plymouth Astronomical Society μάλιστα ανέφερε ότι η απόρριψη καυσίμων ήταν η πιο πιθανή αιτία για τη δημιουργία των στροβιλισμών… Όπως και να χει το «φαινόμενο» το θαύμασαν αρκετοί στη Νέα Ζηλανδία τραβώντας και τις απαιτούμενες φωτογραφίες.