Θάνατος Μπακάρι Χέντερσον: Οι ποινές στους έξι κατηγορούμενους

Newsroom
Θάνατος Μπακάρι Χέντερσον: Οι ποινές στους έξι κατηγορούμενους
Η οικογένεια του Μπακάρι Χέντερσον, ακούγοντας την απόφαση παρέμειναν σιωπηλοί στην αίθουσα, δείχνοντας όμως το αίσθημα της απογοήτευσης που νιώθουν, καθώς προσπαθούν να επεξεργαστούν το τι σημαίνει η συγκεκριμένη απόφαση.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον βασικό και τρεις ακόμα κατηγορούμενους για τον θάνατο του Μπακάρι Χέντερσον σε 8 χρόνια κάθειρξη, μειώνοντας τις αρχικές ποινές τους.

Για δύο ακόμα κατηγορούμενους διατήρησε τις αρχικές ποινές στα 10 χρόνια κάθειρξη και πέντε χρόνια φυλάκισης.

Να σημειωθεί ότι ο μοναδικός έως σήμερα κρατούμενος που καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη ετοιμάζεται να υποβάλλει αίτημα απόλυσης με όρους το οποίο θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από δικαστικό συμβούλιο και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δεκτό.

Η οικογένεια των Αμερικανών δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση και μαζί με τον συνήγορο της θα εξετάσουν την πιθανότητα προσφυγής στον Άρειο Πάγο τις επόμενες ημέρες. Αντίθετα ικανοποίηση εξέφρασαν όλοι οι δικηγόροι που υπερασπίστηκαν τους κατηγορούμενους, σύμφωνα με το pelop.gr.

Στο περιθώριο της δίκης, η υπεράσπιση εξέφρασε ενστάσεις και διαμαρτυρίες για την παρουσία εκπροσώπων της αμερικανικής πρεσβείας στη δίκη, γεγονός που ερμήνευσαν ως κίνηση άσκησης πίεσης προς του δικαστές.

Η δολοφονία του Χέντερσον στην Ζάκυνθο

Πρόκειται για την υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού νεαρού Μπακαρί Χέντερσον, που είχε διαπραχθεί στη Ζάκυνθο πριν από μερικά χρόνια.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 ο Μπακαρί διασκέδαζε μαζί με φίλους του σε μπαρ στο Λαγανά Ζακύνθου όταν ξέσπασε άγριος καυγάς με Σέρβους θαμώνες να επιτίθονται λεκτικά στην παρέα του Αμερικανού.
Στην συνέχεια κυνήγησαν τον νεαρό από το Τέξας. Το σκηνικό κατέληξε στον άγριο ξυλοδαρμό του Αμερικανού μέχρι θανάτου από τουλάχιστον 9 άτομα.