Επαναπατρίστηκε η σορός του Αντώνη Συκάρη και κηδεύτηκε σε στενό κύκλο

Newsroom
Επαναπατρίστηκε η σορός του Αντώνη Συκάρη και κηδεύτηκε σε στενό κύκλο
Ο Αντώνης Συκάρης, ο άτυχος ορειβάτης που βρήκε τον θάνατο στις 12 Απριλίου σε όρος των Ιμαλαΐων, κηδεύτηκε σε στενό κύκλο.

Σε ειδική εκδήλωση στην Πάρνηθα θα τιμηθεί η μνήμη του ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, του οποίου η σορός επαναπατρίστηκε μετά το δυστύχημα στα Ιμαλάϊα. Η κηδεία έγινε σε στενό κύκλο πριν λίγες ημέρες.

Ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης βρήκε τον θάνατο στις 12 Απριλίου κατά τη διάρκεια αποστολής και ενώ βρισκόταν πια στην κατάβαση της κορυφής Νταουλαγκίρι των Ιμαλαϊων, σε υψόμετρο 7.400 μ. πολύ κοντά στο Camp 3. Ο θάνατος του προήλθε από έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου και ενώ ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος.

Οι άνθρωποι του Αντώνη Συκάρη οργανώνουν ειδική εκδήλωση στην Πάρνηθα την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιουνίου για να τιμήσουν τη μνήμη του.

«Θα θέλαμε να σας ανταμώσουμε …Για να ακούσουμε μαζί τις μουσικές που αγαπούσε, για να γευτούμε μαζί τα ροφήματα που αγαπούσε, για να φάμε μαζί τα φαγητά που αγαπούσε, για να μιλήσουμε για εκείνον...», έγραψε ο γιος του στο Facebook απευθύνοντας πρόσκληση σε όσους θέλουν να παραβρεθούν.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί της Κυριακής 19/6 στο καταφύγιο Φλαμπούρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.158 μέτρων.

«Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους σε εκδήλωση προς τιμήν του Αντώνη

Ο Αντώνης έχει επαναπατριστεί.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες τον αποχαιρετήσαμε στην Αθήνα με μια λιτή τελετή.

Για να τιμήσουμε τη μνήμη του, οργανώνουμε εκδήλωση την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 10:00 το πρωί, στο καταφύγιο "Φλαμπούρι" της Πάρνηθας.

Θα θέλαμε να σας ανταμώσουμε...

Για να ακούσουμε μαζί τις μουσικές που αγαπούσε...

Για να γευτούμε μαζί ροφήματα που αγαπούσε...

Για να φάμε μαζί φαγητά που αγαπούσε...

Για να μιλήσουμε για εκείνον...
Για να μας μιλήσετε για εκείνον...

Στο καταφύγιο Φλαμπούρι μπορείτε να καταφθάσετε οδικώς.

Για εσάς που θα επιθυμούσατε να προσεγγίσετε το ορεινό καταφύγιο κάνοντας πεζοπορία, προτείνουμε τρεις εναλλακτικούς τρόπους πορείας που μπορείτε να βρείτε πατώντας επάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.flabouri.gr/plirofories/prosvasi/».