Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Αθώος για τον βιασμό, ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου

Newsroom
Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Αθώος για τον βιασμό, ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου
Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης αθλήτριάς του το 2011.

Με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοϊας, ο οποίος απαλλάχθηκε από το δικαστήριο για την κατηγορία του βιασμού κατ'εξακολούθηση.

Τα μέλη του δικαστηρίου δεν συμφώνησαν όσον αφορά την κατηγορία του βιασμού που αποδόθηκε στον 39χρονο κατηγορούμενο, καθώς τέσσερα μέλη ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής του για το αδίκημα αυτό, με μειοψηφίσαντες τον πρόεδρο , μία σύνεδρο και έναν ένορκο που έκριναν ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος και για βιασμό.

Οι τέσσερις δικαστές που έκριναν την απόφαση δεν υιοθέτησαν την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει την ενοχή του προπονητή και για τις δύο κατηγορίες που τον βαρύνουν, ζητώντας μόνο την απαλλαγή του για αποπλάνηση της ανήλικης αθλήτριας, λόγω της απορρόφησης της πράξης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε έντονη συγκίνηση στην μητέρα της 21 ετών σήμερα αθλήτριας, η οποία ξέσπασε σε κλάματα.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του αιτήματος του κατηγορούμενου για αναγνώριση ελαφρυντικών.