Άδωνις: «Δυσκολία πληρωμών όλοι έχουμε, δεν βάζω φθηνή βενζίνη γιατί είναι προβληματική» (vid)

Newsroom
Άδωνις: «Δυσκολία πληρωμών όλοι έχουμε, δεν βάζω φθηνή βενζίνη γιατί είναι προβληματική» (vid)
Στο θέμα της ακρίβειας αναλώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του Άδωνι Γεωργιάδη στον ΑΝΤ1.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη στιγμή δεν είναι άλλο από την ακρίβεια των προϊόντων, καθώς αρκετές οικογένειες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη.

Για αυτό και οι περισσότερες ερωτήσεις που έγιναν στον Άδωνι Γεωργιάδη κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αφορούσαν αυτό το κομμάτι και κυρίως γιατί δεν μειώνεται ο φόρος στα βασικά προϊόντα, προκειμένου να πέσουν οι τιμές.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης απάντησε πως η κρίση αυτή που ζούμε λόγω του πολέμου είναι ένας… μαραθώνιος και η κυβέρνηση πρέπει να κρατάει δυνάμεις, καθώς δεν πρόκειται να τελειώσει γρήγορα, ενώ παράλληλα έριξε ευθύνες στον Βλάντιμιρ Πούτιν που δημιουργεί πρόβλημα με τα σιτηρά προκειμένου να υπάρξει πρόβλημα με το ψωμί σε όλες τις χώρες.

Υπογράμμισε όμως πως, τηρουμένων των αναλογιών κι αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μια παγκόσμια κρίση, η χώρα μας τα πηγαίνει καλά και σίγουρα η οικονομία πηγαίνει προς το καλύτερο.

Ο κύριος Γεωργιάδης πάντως αναγνώρισε πως «όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολία πληρωμών», όταν ρωτήθηκε για τις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Τέλος, σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για τα βενζινάδικα που έχουν χαμηλές τιμές, λέγοντας: «Εγώ αν δω πρατήριο με πολύ χαμηλή βενζίνη, δεν βάζω γιατί κατά πάσα πιθανότητα το καύσιμο είναι προβληματικό».