Γάλλος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τραυμάτισε αστυνομικό και έκανε ζημιές στο περιπολικό

Newsroom
Γάλλος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τραυμάτισε αστυνομικό και έκανε ζημιές στο περιπολικό
Προκαλούσε ζημιές σε πολυκατοικίες.

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός 29χρονου Γάλλου από την αστυνομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν γιατί προκαλούσε ζημιές με φωτογραφίες σε πολυκατοικίες. Κατά τη διαδικασία σύλληψής του όμως αντιστάθηκε σθεναρά αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά αστυνομικό της Άμεσης Δράσης ενώ προκάλεσε και φθορές στο περιπολικό.

Παρόλα αυτά, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

«Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί καθημερινά ελέγχους για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας καθώς και τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης προέβησαν στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι ένα (21) ατόμων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

(1) άτομο για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απλή σωματική βλάβη και φορά ξένης ιδιοκτησίας.
Πρόκειται για 29χρονο αλλοδαπό ο οποίος προκάλεσε φθορές σε πολυκατοικίες στο κέντρο της πόλης και αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης που επιχείρησε να τον δεσμεύσει. Επιπλέον, προκάλεσε φθορές σε περιπολικό όχημα.

(8) άτομα για περιπτώσεις κλοπής
(3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών , μεταξύ αυτών και 26χρονος αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (4,7) γραμμαρίων. Επιπλέον όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα ο 26χρονος είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από ημεδαπή στο κέντρο της πόλης το κινητό της τηλέφωνο καθώς και την αστυνομική της ταυτότητα.
(3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα ανάμεσά τους και 38χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και Προσωρινής Κράτησης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης καθώς και (4) αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (11) μηνών για το αδίκημα της κλοπής

(6) άτομα , προσωρινά υπεύθυνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».