Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο στο καρτέλ, καρέ καρέ οι κινήσεις των αστυνομικών (vid)

Newsroom
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο στο καρτέλ, καρέ καρέ οι κινήσεις των αστυνομικών (vid)
Πώς «τσάκωσαν» τους Βρετανούς με τα 300 κιλά κοκαΐνης. Η έφοδος πάνοπλων αστυνομικών στο κρησφύγετό τους.

Νέο βίντεο από την επιχείρηση για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Περίπου 300 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών ενώ τέσσερις Άγγλοι (από το Λονδίνο και το Λίβερπουλ) συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Το φορτίο συνδέεται με τα 654 κιλά που εντόπισαν οι Ιταλοί στην Καλαβρία στο τέλος Απριλίου. Πρόκειται, σύμφωνα με τις Αρχές, για πλοκάμι του ίδιου διεθνούς κυκλώματος.

Προηγήθηκε μεθοδική και ενδελεχής έρευνα κατά την οποία προέκυψε ότι το εν λόγω κύκλωμα δραστηριοποιείται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, τις οποίες εισάγει στην ευρωπαϊκή επικράτεια, αλλά και στην Αυστραλία από λιμάνια χωρών της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πιο αναλυτικά, τα παραπάνω μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθησαν χθες (9 Ιουνίου 2022) σε περιοχή του Δήμου Θέρμης, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά την οποία απετράπη η διακίνηση της κοκαΐνης, που είχε εισαχθεί στον λιμένα της Θεσσαλονίκης συγκεκαλυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο που περιείχε νόμιμο φορτίο με μπανάνες.