Γιατρός εξηγεί γιατί τα ζευγάρια πρέπει να κοιμούνται χώρια

Newsroom
Γιατρός εξηγεί γιατί τα ζευγάρια πρέπει να κοιμούνται χώρια
Η λύση των δύο μονών κρεβατιών δεν είναι κακή λύση.

Να και κάτι που ελάχιστοι θα περίμεναν… Σύμφωνα με τον Karan Rajan τα ζευγάρια πρέπει να κοιμούνται χώρια και όχι μαζί. Όπως εξηγεί, εάν ο σύντροφός σας είναι ανήσυχος στον ύπνο του και κουνιέται αρκετά, αν φυσικά ροχαλίζει ή παραμιλάει, τότε όλα αυτά θα αποτρέψουν την ποιότητα του ύπνου σας.

Δεδομένου το πόσο σημαντικός είναι ένας καλός ύπνος για την υγεία και την ευεξία μας, τότε η έλλειψή του, μπορεί να έχει σοβαρό σωματικό αλλά και ψυχολογικό αντίκτυπο σε μας.

2

Οπότε, όπως εξηγεί ο γιατρός, η λύση του ξεχωριστού ύπνου μοιάζει με μια καλή λύση. Συν τοις άλλοις, τα δύο σώματα αυξάνουν την θερμότητα του σώματος και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκή ανάπαυση ενός ατόμου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

2

Ο χειρουργός και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ, είπε χαρακτηριστικά: «Ένα από τα ερεθίσματα που χρειάζεστε για να μπορέσετε να κοιμηθείτε, είναι η πτώση της θερμοκρασίας του σώματος σας. Το να μοιράζεστε ένα κρεβάτι αυξάνει τη θερμότητα του σώματος, επομένως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να κοιμηθείτε».

2

Η λύση των μονών κρεβατιών είναι η λύση σύμφωνα με τον Karan Rajan, με τους χρήστες του TikTok να σχολιάζουν: «Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε τελείως διαφορετικά προγράμματα και στυλ ύπνου. Κοιμόμαστε χωριστά για οκτώ χρόνια και μου αρέσει» ενώ ένας άλλος έγραψε πως τον καλύτερο ύπνο τον έχει κάνει μετά το… διαζύγιο.