Οικονόμου σε Ερντογάν για τα tweets: «Η ελληνική είναι η γλώσσα της λογικής, της ελευθερίας και του δικαίου»

Newsroom
Οικονόμου σε Ερντογάν για τα tweets: «Η ελληνική είναι η γλώσσα της λογικής, της ελευθερίας και του δικαίου»
«Η τακτική που έχει επιλέξει η Τουρκία δεν εμπίπτει σε καμία από αυτές τις εκδοχές», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου σχολίασε τις αναρτήσεις του Ταγίπ Ερντογάν στο twitter, της οποίες μάλιστα έγραψε στα ελληνικά.

Σχολιάζοντας τη νέα ανάρτηση του Τούρκου προέδρου, όπου επανέλαβε τις απειλές του κατά της Ελλάδας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ελληνική γλώσσα είναι της λογικής, του δικαίου και της ελευθερίας, ενώ η τακτική της Τουρκίας δεν έχει καμία σχέση με αυτά.

«Είναι αξιοπρόσεκτο ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν επέλεξε να εκφραστεί στα ελληνικά. Είναι γνωστό ότι η ελληνική είναι η γλώσσα της λογικής, της ελευθερίας και του δικαίου. Οι μητρικοί της χρήστες και ο δυτικός κόσμος το γνωρίζουν άριστα. Η τακτική που έχει επιλέξει η Τουρκία δεν εμπίπτει σε καμία από αυτές τις εκδοχές», τονίζει σε ανάρτησή του.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος με τρία διαδοχικά tweet στα ελληνικά ισχυρίζεται πως:

«Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν.

Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.

Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών».