Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Mίλησε στις ΗΠΑ σαν να μην είχαμε συναντηθεί ποτέ»

Newsroom
Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Mίλησε στις ΗΠΑ σαν να μην είχαμε συναντηθεί ποτέ»
Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Σε νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σαν να μην είχαν συνομιλήσει στην Τουρκία.

Χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Στο γεύμα εργασίας που είχαμε μεταξύ μας, είχαμε πει να μη βάλουμε άλλους ανάμεσά μας, να κάνουμε οι δυο μας τις συνομιλίες κι ενώ είπε να μην υπάρχουν τρίτες χώρες ανάμεσά μας, δύο με τρεις εβδομάδες μετά τη συνάντησή μας, πήγε στις ΗΠΑ, στο Κογκρέσο και μίλησε εναντίον της Τουρκίας και των συμφερόντων της, σαν να μην είχαμε συναντηθεί. Μετά πήγε στο Νταβός κι έκανε τα ίδια. Ας μην παρεξηγούν, εμείς είμαστε υπέρ της πολιτικής με αξιοπρέπεια. Εμείς δεν λέμε ναι στην πολιτική που έχει έλλειψη αξιοπρέπειας».

Νέα αναφορά στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

«Σήμερα στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν 9 βάσεις των ΗΠΑ. Ωραία, αυτές οι βάσεις εναντίον ποιου εγκαταστάθηκαν; Mας απαντούν και λένε εναντίον της Ρωσίας. Μη μας παρεξηγήσουν, αλλά δεν το χάφτουμε αυτό. Σήμερα η Ελλάδα χρωστάει 400 δισ. ευρώ. Παρόλα αυτά χώρες της Ευρώπης που δεν θα πω τα ονόματά τους, της παραχωρούν όπλα, ελικόπτερα, αεροσκάφη. Όπως και οι ΗΠΑ, που στηρίζει με τον ίδιο τρόπο και παραχωρεί όπλα. Εναντιον ποιού;», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.