Σκοτώθηκε ο «Δήμιος»: Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε τον μακελάρη του Ντονμπάς

Newsroom
Σκοτώθηκε ο «Δήμιος»: Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε τον μακελάρη του Ντονμπάς
Ο 44χρονος, Vladimir Andonov έχασε την ζωή του, όταν μπήκε στο στόχαστρο ελεύθερου σκοπευτή κοντά στο Χάρκοβο.

Ένα από τα πιο γνωστά μέλη της έχασε η ρωσική ομάδα μισθοφόρων, Wagner Group. Ο λόγος για τον Vladimir Andonov, ο οποίος έχασε την ζωή του κοντά στο Χάρκοβο, κατά την διάρκεια αναγνωριστικής αποστολής στις 5 Ιουνίου, όπως αναφέρουν μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Μόσχα.

Ο 44χρονος ήταν γνωστούς στην Ρωσία ως Vakha ή αλλιώς ως «ο εθελοντής από την Buryatia», όμως για τους Ουκρανούς ήταν «Δήμιος». Και αυτό λόγω της σφαγής αιχμαλώτων, αλλά και αμάχων κατά την διάρκεια των μαχών στο Ντονμπάς κατά την πρώτη εισβολή, το 2014.

Vladimir Andonov

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον Zhambal-Zhamso Zhanaev, ο οποίος είναι επικεφαλής της περιοχής από την οποία καταγόταν ο Andonov, ο οποίος μίλησε στη ρωσική εφημερίδα Moskovskij Komsomolets.

Ο Andonov υπηρέτησε στον τακτικό ρωσικό στρατό από το 1997 έως το 2005, όταν μετακόμισε στην πόλη Ουλάν-Ούντε, όπου σπούδασε σε σχολή διδασκαλίας. Το σχολείο το εγκατέλειψε πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του, όμως σύντομα άφησε την δουλειά του, προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα εθελοντών για τις μάχες του 2014.

Η φήμη του, δημιουργήθηκε χάρη στις αποτρόπαιες πράξεις στις οποίες προέβη στην μάχη του Ντεμπαλτσέβε, καθώς οι Ουκρανοί τον κατηγορούν πως συμμετείχε προσωπικά στην σφαγή αιχμαλώτων στο Logvinovo, αλλά και οτι σκότωσε πολλούς αμάχους γενικότερα στο Ντονμπας.

Vladimir Andonov

Παρέμεινε στην Ουκρανία στην πρώτη γραμμή ακόμη και μετά τον τερματισμό του πλήρους πολέμου με την υπογραφή των Συμφωνιών του Μινσκ του 2015, πριν επιστρέψει στην περιοχή καταγωγής του κάποια στιγμή το 2017.

Έκτοτε έσβησε τα ίχνη του και φημολογείται οτι συμμετείχε με το Wagner Group σε αποστολές στην Συρία και την Λιβύη.