Ο υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ εξήγησε την δήλωση με το πουλί... εμπρηστή (vid)

Newsroom
Ο υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ εξήγησε την δήλωση με το πουλί... εμπρηστή (vid)
Η δήλωση που έκανε σχετικά με την φωτιά και το πουλί προκάλεσε και τις αντιδράσεις των χρηστών του Twitter, οι οποίοι τρόλαραν με επικές ατάκες.

Ο πρόεδρος της ένωσης τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και εξήγησε τι εννοούσε με την δήλωση που είχε κάνει για την φωτιά στην Βούλα και την Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα, χτες (6/6) ανέφερε μεταξύ άλλων «Η φωτιά που δημιουργήθηκε και αν δημιουργήθηκε στον υποσταθμό εκεί, που ανήκει στον ΔΕΔΔΗΕ, είναι από εξωγενή παράγοντα. Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρχε ένα πουλί που αυτό δημιούργησε το πρόβλημα, καθώς μετέφερε την φωτιά έξω από τον υποσταθμό» και συμπλήρωσε: «Αυτό δημιούργησε το πρόβλημα, πήραν φωτιά τα φτερά του και πέφτοντας έξω από το χώρο».

Ο ίδιος ανέφερε σήμερα για το πουλί: «Στη φωτιά στο Μάτι, ή στην Πάρνηθα ή σε πολλές φορές έχουμε αναφέρει ότι τα ζώα που καιγόντουσαν μετέφεραν την φωτιά σε άλλα σημεία. Μην το ξεχνάμε αυτό. Ένα είναι αυτό. Δεύτερον, πρέπει να θυμηθούμε ότι τα δίκτυα υψηλής τάσης, μέσης τάσης και χαμηλής τάσης, κατασκευάζονται και συντηρούνται πάντα μέσα από διεθνή πρότυπα και κανόνες. Αλλά είναι βέβαιο και το γνωρίζουν άπαντες είναι εκτεθειμένα σε εξωγενείς παράγοντες. Αυτά δημιουργούν διάφορα προβλήματα».

«Παίρνοντας φωτιά τα φτερά του μετακινήθηκε έξω από τον υποσταθμό»

«Την ημέρα που δημιουργήθηκε η φωτιά και παραβρέθηκε η πυροσβεστική αμέσως όπως και οι συνάδελφοί μου που βρέθηκαν στο σημείο εκείνο. Καταγράφηκε ένα γεγονός. Καταγράφηκε έξω από τον υποσταθμό, καμένο ένα πουλί. Αυτό το πουλί θεωρούν ότι προκάλεσε και το πρόβλημα που υπήρχε για να δημιουργηθεί ο σπινθήρας, αλλά παίρνοντας φωτιά τα φτερά του μετακινήθηκε έξω από τον υποσταθμό. Αλλιώς η φωτιά, θα ήταν εσωτερικά στον υποσταθμό και δημιουργήθηκε αυτή η πυρκαγιά σ΄εκείνο το σημείο», συμπλήρωσε.

«Το γεγονός όμως που πρέπει να δούμε σαν πολιτεία... γιατί όποια καταστροφή μας ενδιαφέρει όλους, οι πυρκαγιές μπορεί να γίνονται και να γίνονται ξανά, αλλά μένει πίσω μια καταστροφή. Πρέπει να δούμε γιατί δεν είχε καθαριστεί ο χώρος. Γιατί οι κανόνες και οι νόμοι και οι κανόνες του κράτους αναφέρουν πως αυτές οι εργασίες πρέπει να γίνονται από 1η Μαΐου έως τέλος Ιουνίου. Δεν έπρεπε να είχε γίνει όταν έχουμε αλλάξει πλέον το περιβάλλον να έχουμε τελειώσει, 15 μέχρι τέλος Μαΐου όλους τους καθαρισμούς;», τόνισε.

Για το γεγονός ότι ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο, δηλαδή ο Δήμος στη ΔΕΔΔΗΕ κλπ, ο κ. Μανιάτης απάντησε: «Έχουμε μάθει σ' αυτή τη χώρα ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Το αποτέλεσμα μετράει πάντα και μια καταστροφή. Το σημαντικότερο σήμερα είναι ότι έρχεται καλοκαίρι που θα έχουμε προβλήματα. Πρέπει να δοθούν λύσεις γρήγορες...», κατέληξε.

Το τρολάρισμα στο twitter για το πουλί

Όπως ήταν αναμενόμενο, μια τέτοια δήλωση δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τους χρήστες του Twitter.

«Βάζω σιγά την τηλεόραση μην ακούσει τίποτα το καναρίνι που έχω στο κλουβί για το πουλί που έβαλε την φωτιά και του μπουν τίποτα ιδέες στο σπίτι όταν θα λείπω...», «Το κίνημα των πουλιών ήρθε και στην χώρα μας..», «Το πουλί μου φλόγες βγάζει, λες να'ναι πετρογκαζι;», είναι μόνο μερικές από τις καυστικές ατάκες στο Twitter για την δήλωση αυτή.