«Έχασε» τη γάτα της σε τροχαίο και αποφάσισε να ξοδέψει 4.000 λίρες για να την βαλσαμώσει (vid)

Newsroom
«Έχασε» τη γάτα της σε τροχαίο και αποφάσισε να ξοδέψει 4.000 λίρες για να την βαλσαμώσει (vid)
Η 28χρονη Αγγλίδα ήταν τόσο δεμένη με την γάτα της που δεν μπορούσε με τίποτα να την αποχωριστεί.

Μια γυναίκα στην Αγγλία πήρε την απόφαση να ξοδέψει 4.000 λίρες για να βαλσαμώσει την γάτα της, η οποία σκοτώθηκε από αυτοκίνητο. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Χαριέτ Πις έχασε σε τροχαίο την γάτα της, όμως δεν μπορούσε με τίποτα να την αποχωριστεί.

Η 28χρονη δεν ήθελε ούτε να την θάψει αλλά ούτε να την αποτεφρώσει. Έτσι αποφάσισε να την βαλσαμώσει. Παρά το τραγικό τέλος που είχε η γάτα, η Χαριέτ είπε ότι δεν είχε ορατά τραύματα στο σώμα της και περισσότερο έμοιαζε σαν να κοιμάται.

«Όταν κάποιος μου ανέφερε την ταρίχευση μου ακούστηκε σαν η τέλεια λύση για να την έχω για πάντα μαζί μου», είπε η Χαριέτ, η οποία παραδέχθηκε ότι ο σύντροφός της δεν ήταν και τόσο θετικός σε αυτή την ιδέα. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι θα στεκόταν δίπλα της σε όλη αυτή την διαδικασία.

Για την ταρίχευση η γατούλα έπρεπε να μεταφερθεί στο Λονδίνο προκειμένου, όπου ένας ειδικός ανέλαβε την διαδικασία. Για να διατηρηθεί χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν πολλά λάδια και χημικά, με την διαδικασία να διαρκεί επτά μήνες.

Η Χαριέτ ζήτησε η γατούλα να βρίσκεται σε τέτοια θέση που να μοιάζει σαν να κοιμάται. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Φαίνεται τόσο ρεαλιστικό», είπε και πρόσθεσε: «Όλοι βγάζουν το συμπέρασμα ότι αυτή η διαδικασία είναι εξευτελιστική και εμποδίζει το ζωάκι να αναπαυτεί εν ειρήνη, αλλά στην πραγματικότητα όλα γίνονται με μεγάλο σεβασμό. Αν είχατε την ευκαιρία να διατηρήσετε το κατοικίδιό σας όπως ήταν πριν δεν θα το κάνατε;».

Στη συνέχεια δήλωσε ότι ήταν η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσε να είχε πάρει ποτέ σημειώνοντας ότι η γάτα ήταν όπως το παιδί της καθώς είχε περάσει πολλά μαζί της. «Νόμιζα ότι θα την είχα για άλλα δέκα χρόνια, ήταν η κολλητή μου. Η ταρίχευση ήταν ο τέλειος τρόπος να για είναι μαζί μου για πάντα», συμπλήρωσε η 28χρονη.