Σήμερα (3/6) έγινε η κηδεία του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Παρίσι

Newsroom
Σήμερα (3/6) έγινε η κηδεία του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Παρίσι
Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες στον Βαγγέλη  Παπαθανασίου.

Το μεσημέρι (13:30) της Παρασκευής (3/6) πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Père Lachaise του Παρισιού, πολιτική κηδεία και εν συνεχεία αποτέφρωση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, σε στενό κύκλο και με λιτή και απέριττη τελετή, γνωστοποιείται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί την οικογένεια του μουσικοσυνθέτη.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου «Ευάγγελος Καλαφάτης και Συνεργάτες» που εκπροσωπεί την οικογένεια του συνθέτη ανέφερε το εξής: «Σήμερα, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.30 έγινε στο κοιμητήριο Père Lachaise του Παρισιού, πολιτική κηδεία και εν συνεχεία αποτέφρωση του μεγάλου Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου, σε στενό κύκλο και με λιτή και απέριττη τελετή».

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε ένα CD με ανέκδοτη μουσική του συνθέτη. Στην τελετή παραβρέθηκαν η επί 30 έτη σύντροφος του συνθέτη Λώρα Μεταξά και μέλη της οικογένειάς του. Επίσης, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Γιώργος Χωραφάς, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο θεωρητικός φυσικός και στέλεχος της NASA, Σκοτ Μπόλτον, η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Αγλαϊα Μπαλτά και η πρώην βασίλισσα της Περσίας, Φαράχ Ντιμπά Παχλαβί.