Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: «Έφυγαν» οι σπουδαίοι Ντίνος Ηλιόπουλος και Σωτήρης Μουστάκας

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: «Έφυγαν» οι σπουδαίοι Ντίνος Ηλιόπουλος και Σωτήρης Μουστάκας
Σαν σήμερα το 2001 και το 2007 πέθαναν οι Ντίνος Ηλιόπουλος και Σωτήρης Μουστάκας αντίστοιχα.

Το «αντίο» σε δύο μεγάλους, σε δύο σπουδαίους. Σαν σήμερα το 2001 «έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος και το 2007 ο Σωτήρης Μουστάκας.

Σε σημαντικά γεγονότα της 4ης Ιουνίου είχαμε:

1456: Οι Οθωμανοί Τούρκοι κυριεύουν την Αθήνα.

1827: Ο Κωνσταντίνος Κανάρης καίει μέσα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας την προφυλακίδα του αιγυπτιακού στόλου.

1944: Γεννήθηκε ο ηθοποιός Λάκης Κομνηνός.

1975: Γεννήθηκε η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.

1878: Υπογράφεται η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με την οποία η Κύπρος περιέρχεται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Αγγλία.

1989: Το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας γράφει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του, με τη σφαγή των φοιτητών στην πλατεία Τιεν Αν Μεν.

1996: Η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας, μετά την αμφισβήτηση από Τούρκο αξιωματούχο της ελληνικότητας της νήσου Γαύδου. Η νέα πρόκληση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια σχεδιασμού νατοϊκής άσκησης στο στρατηγείο της Νάπολης. Τούρκος αξιωματούχος ζήτησε εγγράφως να μην συμπεριληφθεί η νήσος στην περιοχή που θα διεξαχθεί η στρατιωτική άσκηση, ισχυριζόμενος ότι το νησί αποτελεί αμφισβητούμενη περιοχή και κάνοντας λόγο για γκρίζα περιοχή.

2001: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος.

2006: Κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό. Υπό την απειλή όπλου και χειροβομβίδων, ελικόπτερο απογειώνεται από τον Άγιο Κοσμά, προσγειώνεται στο προαύλιο των φυλακών και παραλαμβάνει τους Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριτζάι.

2007: Πέθανε ο αξεπέραστος ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας.