Βίντεο-ντοκουμέντο για το τροχαίο στην Καβάλα: «Όχι Θεέ μου! Μακελειό!» (vid)

Newsroom
Βίντεο-ντοκουμέντο για το τροχαίο στην Καβάλα: «Όχι Θεέ μου! Μακελειό!» (vid)
Σοκάρουν οι εικόνες από το τροχαίο στην Καβάλα, αλλά και όσα λέει η μάνα του ενός θύματος που τον παρέσυρε το αυτοκίνητο.

Τραγικές είναι οι εικόνες από το σημείο του σοκαριστικού τροχαίου που σημειώθηκε στην Καβάλα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Ένα αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σ’ ένα φορτηγό κάβας κι έχει πήρε μαζί του ότι βρισκόταν τριγύρω. Ο 55χρονος οδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε ακαριαίος καθώς το αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα επάνω του την ώρα που ξεφόρτωνε το εμπόρευμα στο καφενείο.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 55χρονου οδηγού του φορτηγού, που μίλησε στην εκπομπή του Mega «Live News».

«Δεν ξέρω, η αστυνομία μόνο. Ο γιος μου είναι καλέ, ο γιος μου είναι, δύο μέτρα παλικάρι. Σήμερα σηκώθηκε, σήμερα πήγε στη δουλειά και λέει: "Φεύγω μανούλα". "Στο καλό", λέω. Και πήγε στη Γαληψό εκεί που ξεφόρτωνε, κυνηγούσε η αστυνομία κάτι, αυτούς τους λαθραίους και πήγαν να… Σκοτώθηκαν πέντε άτομα και μετά σκοτώθηκαν και οι ίδιοι και σκότωσαν και τον γιο μου. Ο γιος μου δεν ήταν μέσα στο αμάξι, ήταν κάτω, κουβαλούσε πράγματα στο μαγαζί», είπε η μητέρα του θύματος.

Τι συνέβη

Στις 10 το πρωί, αστυνομικοί εντόπισαν ένα όχημα με τρεις επιβαίνοντες. Αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για περίπτωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Τότε ξεκίνησε η καταδίωξη μέσα από τα χωριά. Το αυτοκίνητο ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν σταμάτησε πουθενά. Πριν φτάσει στο κέντρο της Γαληψού, πέρασε ξυστά από ένα διερχόμενο όχημα, στο οποίο επέβαιναν και παιδιά.

Τα όσα ακολούθησαν, αποτυπώνουν οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάτοικοι του χωριού. Παντού συντρίμμια, θάνατος, άμορφες σιδερένιες λαμαρίνες.

Ο 55χρονος εργαζόμενος στην κάβα νεκρός, όπως και οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο του τρόμου.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν πρώτοι στο σημείο, κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες αλλά και τον άνδρα που είχε παρασυρθεί κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η δύναμη με την οποία έγινε η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το φορτηγό που ήταν γεμάτο από εμπορεύματα, «γύρισε» σχεδόν 180 μοίρες.

«Όχι Θεέ μου! Μακελειό!»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha προβλήθηκε βίντεο-ντοκουμέντο, για το τροχαίο και ακούγεται μία γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας να φωνάζει «όχι Θεέ μου! Μακελειό!».

Στο βίντεο φαίνεται το αυτοκίνητο να κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και στην συνέχεια το περιπολικό να το ακολουθεί, κάτι που αποδεικνύει ότι έγινε καταδίωξη.