Το Πρωτοδικείο ακύρωσε την διαγραφή Πορτοσάλτε από την ΕΣΗΕΑ

Newsroom
Το Πρωτοδικείο ακύρωσε την διαγραφή Πορτοσάλτε από την ΕΣΗΕΑ
Οι Άρης Πορτοσάλτε, Νότης Παπαδόπουλος και Βασίλης Χιώτης είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη για τις ποινές που τους είχε επιβάλλει η ΕΣΗΕΑ.

Σε μία απόφαση που μάλλον ανατρέπει όσα ίσχυαν μέχρι στιγμής για τις απεργίες των δημοσιογράφων, προέβη το Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο ουσιαστικά ακύρωσε τις ποινές που είχε επιβάλει η ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους που είχαν εργαστεί στην απεργία της 10ης Ιουνίου του 2021.

Τότε λοιπόν, με τον ΣΚΑΙ να συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα του, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων είχε αποφασίσει την προσωρινή διαγραφή για έξι μήνες από τα μητρώα του Σωματείου για τον Νότη Παπαδόπουλο και για τον Βασίλη Χιώτη, ενώ για τον Άρη Πορτοσάλτε αποφασίστηκε η οριστική διαγραφή του.

Άμεσα οι τρεις δημοσιογράφοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για την απόφαση αυτή, τονίζοντας όπως αναφέρει το skai.gr πως δεν έχουν ως στόχο της αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος των δημοσιογράφων, αλλά την υπεράσπιση του δικαιώματος των δημοσιογράφων, να υπηρετούν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και σε περιόδους κινητοποιήσεων, έστω και με διαδικασίες «προσωπικού ασφαλείας».

Με την υπ’ αριθμόν 3705/2022 το δικαστήριο δικαίωσε τους δημοσιογράφους κάνοντας δεκτή την προσφυγή τους κι έκρινε άκυρες της ποινές διαγραφής τους.