Καλλιόπη Μπεζαντέ: Η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του MasterChef

Καλλιόπη Μπεζαντέ: Η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του MasterChef
Η 25χρονη μαγείρισσα από τη Νάξο διέψευσε όλα τα προγνωστικά, έφτασε στον τελικό του MasterChef και έχει ήδη γράψει ιστορία.

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή του MasterChef 6. Μετά και την τελευταία αποχώρηση το βράδυ της Τρίτης (31/5), οι δύο φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού είναι ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος (που πολλοί τον χαρακτήρισαν «σωσία του Άκη Πετρετζίκη») και η Καλλιόπη Μπεζαντέ, η οποία αποτελεί το απόλυτο ουτσάιντερ από την πρώτη ημέρα.

Η 25χρονη μαγείρισσα από τη Νάξο δεν ήταν άγνωστη στους κριτές. Κι αυτό γιατί την είχαν κρίνει (και απορρίψει) στην περσινή σεζόν. Η Καλλιόπη έφτασε μια ανάσα από την είσοδό της στο σπίτι του MasterChef τότε, αλλά αποκλείστηκε από τον Παναγιώτη Τζαμαλή. Φέτος, την είδαμε ξανά στις auditions του διαγωνισμού, πιο έτοιμη και αποφασισμένη να πάρει τα «ναι» των κριτών.

Πριν μερικούς μήνες κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της, κερδίζοντας μια θέση στο σπίτι και εβδομάδα με τη βδομάδα την βλέπαμε όλο και καλύτερη. Αν και η επαγγελματική της εμπειρία ήταν πολύ μικρή σε σχέση με τους συμπαίκτες της, η Καλλιόπη προχώρησε αθόρυβα, βγάζοντας έναν – έναν από τη μέση. Όπως είχε δηλώσει άλλωστε και η ίδια στο βιογραφικό της στο MasterChef «αν και με σπουδές στα χρηματικοοικονομικά, η ψυχή μου ανήκει στη μαγειρική».

Σχεδόν κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι η Ναξιώτισσα θα κατάφερνε φέτος να φτάσει μέχρι και την τελική δυάδα του διαγωνισμού. Από τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν στο σπίτι αρκετοί έμπειροι και ταλαντούχοι μάγειρες. Το πάθος και η θέληση της Καλλιόπης Μπεζαντέ, όμως, ανέτρεψαν όλα τα δεδομένα. Την είδαμε να φτιάχνει τρομερά πιάτα κατά τη διάρκεια του MasterChef, με αποκορύφωμα το πιάτο που έφτιαξε ένα βήμα πριν την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό.

H πρώτη δοκιμασία είχε να κάνει με ένα τεστ δημιουργικότητας, όπου το βασικό υλικό ήταν το κρεμμύδι, το οποίο και αποτελεί ένα από τα βασικότερα και πιο συχνά υλικά στην ελληνική κουζίνα. Η Καλλιόπη εμπνεύστηκε από μια προσωπική της ιστορία για ένα συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο και την βοήθησε να αγαπήσει την μαγειρική, παρουσιάζοντας μια τερίνα ratatouille, crumble κρεμμυδιού και «καμένα» κρεμμύδια γεμιστά με χτένια ταρτάρ. Το συγκεκριμένο πιάτο ήταν ένα από τα πολλά που έφτιαξε και εντυπωσίασε τους κριτές.

Τι μένει πλέον για την Καλλιόπη Μπεζαντέ; Να κατακτήσει το έπαθλο τον 50.000 ευρώ και να γίνει η δεύτερη Ελληνίδα MasterChef, μετά τη περσινή νικήτρια, Μαργαρίτα Νικολαΐδη. Είτε τα καταφέρει πάντως είτε όχι, φέτος μας έχει κάνει να μιλάμε για τη μεγαλύτερη έκπληξη που έχουμε δει στις έξι σεζόν του διαγωνισμού στο κανάλι του Star.