Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάληψη των δυο ελληνικών πλοίων (vid)

Newsroom
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάληψη των δυο ελληνικών πλοίων (vid)
Το Ιράν επιβεβαίωσε το ρεσάλτο και την κατάληψη των δυο τάνκερ με ελληνική σημαία στον Περσικό Κόλπο.

Την ευθύνη για την κατάληψη των δυο τάνκερ με ελληνική σημαία στον Περσικό Κόλπο, ανέλαβαν επισήμως οι Φρουροί της Επανάστασης.

Ειδικότερα, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης IRGC ανακοίνωσε ότι: «Σήμερα (Παρασκευή) το Πολεμικό Ναυτικό του IRGC κατέλαβε δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα λόγω παραβιάσεων στα γαλάζια νερά του Περσικού Κόλπου».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al-Mayadin που επικαλείται την ακτοφυλακή, η ιρανική ακτοφυλακή κατέσχεσε τα δύο δεξαμενόπλοια ανοιχτά των ακτών Bandar Lengeh και Assaluyeh. Όπως μεταδίδουν ιρανικά μέσα, οι ιρανικές δυνάμεις άφησαν τα πλοία να φορτώσουν, έκαναν κατάληψη σε αυτά και τα κατέσχεσαν.

Η ανακοίνωση της Φρουράς έρχεται καθώς η ένταση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης χτυπά «κόκκινο» λόγω των αδιέξοδων διαπραγματεύσεων σχετικά με το εξελισσόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα. Και ενώ στον Περσικό Κόλπο έχει σημειωθεί μια σειρά επιθέσεων από τότε που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε μονομερώς την Αμερική από τη συμφωνία το 2018, δεν έχει σημειωθεί κάποιο σημαντικό περιστατικό στη θάλασσα εδώ και μήνες.