Ο μακελάρης του Τέξας μπορούσε να αγοράσει όπλα, αλλά όχι μπύρα και αυγό kinder: 10 απίθανα πράγματα που απαγορεύονται στις ΗΠΑ

Newsroom
Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Piers Morgan έθεσε στην Αμερική το πιο δύσκολο ερώτημα: «Πως στο διάβολο μπορούν να αγοράσουν όπλα στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι αρκετά μεγάλοι για να αγοράσουν αλκοόλ;».

Στην Αμερική η κουβέντα για την οπλοκατοχή και οπλοφορία έχει «φουντώσει» και πάλι για τα καλά, μετά το μακελειό στο σχολείο του Τέξας, με τον 18χρονο να σκοτώνει 19 παιδάκια, 2 ενήλικες και να τραυματίζει άλλους 37.

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Piers Morgan έθεσε στην Αμερική το πιο δύσκολο ερώτημα: «Πως στο διάβολο μπορούν να αγοράσουν όπλα στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι αρκετά μεγάλοι για να αγοράσουν αλκοόλ;».

Ο Piers Morgan συνέχισε φέρνοντας στην μνήμη όλων την πιο θανατηφόρα σχολική επίθεση από τον Σάντι Χουκ το 2012: «Ήταν πριν από 10 χρόνια. Και τι άλλαξε; Τίποτα…», για να παραθέσει στη συνέχεια κάποια συνταρακτικά στατιστικά στοιχεία: «Η Αμερική έχει υποστεί περισσότερους από 900 πυροβολισμούς σε σχολεία από τότε (από το 2012), τα 27 έγιναν μόνο φέτος».

Συμπλήρωσε δε: «Οι πολέμιοι των νέων νόμων για τα όπλα λένε ότι, δεν θα σταματούσαν τους πυροβολισμούς, γιατί οι εγκληματίες θα εξακολουθήσουν να έχουν όπλα. Με αυτή τη λογική, γιατί υπάρχουν νόμοι; Έχουμε νόμους κατά του φόνου, παρόλο που γνωρίζουμε ότι δεν θα σταματήσουν όλους τους φόνους».

Ο Piers Morgan στη συνέχεια είπε το αυτονόητο όσο όμως και εξοργιστικό: «Κι όμως (ο 18χρονος μακελάρης) δεν μπορούσε να αγοράσει νόμιμα μια μπύρα στο Τέξας για άλλα τρία χρόνια, μέχρι τα 21 του». Ο παραλογισμός συνεχίζεται: «Ούτε θα μπορούσε να είχε αγοράσει νόμιμα ένα σοκολατένιο αυγό Kinder έκπληξη οπουδήποτε στην Αμερική, επειδή είναι απαγορευμένα λόγω της επικινδυνότητας να πνιγούν τα παιδιά από τα μικροσκοπικά παιχνίδια που κρύβει μέσα».

Κατέληξε λέγοντας: «Το Τέξας έχει ήδη σχεδόν διπλάσια εγγεγραμμένα όπλα από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο από αυτά. Χρειάζεται ένα διαταραγμένο τέρας για να πυροβολεί αθώα παιδιά, αλλά είναι επίσης τερατώδες το να βλέπεις να συμβαίνει ξανά και ξανά και να μην κάνεις τίποτα».

Το ότι ο 18χρονος μακελάρης δεν είχε δικαίωμα να αγοράσει μπύρα αλλά όχι όπλο, δεν είναι το μόνο παράλογο που συμβαίνει στις ΗΠΑ. Δείτε μια λίστα με απίθανα πράγματα που απαγορεύονται στην Αμερική, αλλά όχι τα όπλα:

1) Απαγορεύεται στο Άρκανσας να κορνάρεις μπροστά από ένα μαγαζί με σάντουιτς ή που σερβίρει κρύα ποτά. Κι όμως...

2) Στην Τζιόρτζια απαγορεύονται τα sex toys γιατί είναι άσεμνο υλικό

3) Στο Κάνσας απαγορεύονται τα όπλα παιχνίδια. Όχι τα κανονικά, αλλά τα παιχνίδια...

4) Απαγορεύεται το μπρι (τυρί). Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ψήφισε νόμο το 2004, σύμφωνα με τον οποίο κάθε τυρί κάτω των 60 ημερών που εισάγεται ή πωλείται στις ΗΠΑ, πρέπει να παρασκευάζεται με παστεριωμένο γάλα. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύονται πολλά είδη τυριών, συμπεριλαμβανομένου και του μπρι.

5) Στο Κάρμελ της Καλιφόρνια απαγορεύονται τα ψηλά τακούνια. Χρειάζεται άδεια μια γυναίκα για να φορέσει, γιατί κοιτάνε την… ασφάλειά της.

6) Το 2005 απαγορεύτηκε το χαβιάρι γιατί παράγεται με μη βιώσιμο τρόπο (;).

7) Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύεται να ονομάζουν τα χορτοφαγικά φαγητά “μπιφτέκια” ή “λουκάνικα”. Δεν μπορούν να πουν, αυτό είναι ένα χορτοφαγικό μπιφτέκι.

8) Στο Τενεσί δεν μπορείς να μοιραστείς κωδικούς από το Netflix, itunes, sportify κτλ. Μπορείς να δώσεις το όπλο σου, αλλά όχι τους κωδικούς σου.

9) Το 2014, η Nigella Lawson σταμάτησε να επιβιβάζεται σε πτήσεις της British Airways προς τις ΗΠΑ, μετά την ομολογία της ότι πήρε ναρκωτικά.

10) Απαγορεύεται η πτώση από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο όταν έχεις πιει αλκόολ. Ναι και κάτι που βγάζει νόημα.