Τρεφόταν για 23 χρόνια με τοστ και πατατάκια και έκανε υπνωτισμό για να φάει το πρώτο κανονικό γεύμα 

Newsroom
Τρεφόταν για 23 χρόνια με τοστ και πατατάκια και έκανε υπνωτισμό για να φάει το πρώτο κανονικό γεύμα 
Για 23 χρόνια μια Αγγλίδα έτρωγε μόνο πατατάκια και τοστ μέχρι που ένα πρόβλημα υγείας άλλαξε τα πάντα.

Για πάνω από δύο δεκαετίες η Zoe Sadler έτρωγε μόνο τοστ και πατατάκια, μέχρι που αναγκάστηκε να υποβληθεί σε υπνωτισμό για να φάει το πρώτο της κανονικό γεύμα. Η 25χρονη Αγγλίδα έτρωγε αποκλειστικά πατατάκια Walkers με γεύση τυρί ή κρεμμύδι και άσπρο ψωμί με βούτυρο από τότε που ήταν δύο ετών.

Η κοπέλα από το Κόβεντρι για δύο δεκαετίες τρεφόταν με δύο πακέτα από τα αγαπημένα της πατατάκια καθημερινά, αφού οποιοδήποτε άλλο φαγητό την έκανε να αισθάνεται σωματικά άρρωστη. Παρά το γεγονός ότι οι γονείς της την μύησαν και σε άλλα φαγητά όταν ήταν μικρή, η Zoe αρνιόταν να φάει οτιδήποτε άλλο.

«Προφανώς το μόνο πράγμα που μπορούσε να με ταϊσει η μητέρα μου ήταν πατατάκια. Θυμάμαι ότι όταν ήμουν μικρή και πήγαινα στο σχολείο, για μεσημεριανό μου έβαζε τραγανά τοστ. Ήταν το μόνο πράγμα που μου άρεσε να τρώω», θυμάται η 25χρονη.

Πατατάκια

Ως παιδί η Zoe άρχιζε τη μέρα της με ξηρά δημητριακά για πρωινό, για μεσημεριανό ένα τραγανό τοστ ή πατατάκια με γεύση τυριού και κρεμμυδιού κατά προτίμηση. Ωστόσο, πριν από τρία χρόνια, η Zoe διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, μια πάθηση που επηρεάζει τον εγκέφαλο και τα νεύρα. Έτσι δεσμεύτηκε να βελτιώσει την διατροφή της.

Έπειτα από έρευνα στο διαδίκτυο επικοινώνησε με έναν υπνοθεραπευτή προκειμένου να την βοηθήσει να αρχίσει να τρώει φυσιολογικά. Από τη μέρα που υποβλήθηκε σε συνεδρία υπνοθεραπείας διάρκειας δύο ωρών, η Sadler είπε ότι μπόρεσε να απολαύσει τις πρώτες της γεύσεις φρούτων και λαχανικών μαζί με άλλα τρόφιμα.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο ωραίες είναι οι φράουλες και ανυπομονώ να δοκιμάσω κάρυ και πολλά άλλα διαφορετικά φαγητά», είπε. Ο υπνοθεραπευτής διάγνωσε την κοπέλα με διαταραχή αποφυγής/περιοριστική πρόσληψη τροφής (ARFID), εξηγώντας: «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έτρωγε ήρεμα νέα γεύματα και ενσωμάτωσε πολλά νέα υψηλής ποιότητας, όπως φρούτα και λαχανικά».

Έχοντας διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας θα ήταν επικίνδυνο για τον Sadler να τρώει μόνο τραγανά σάντουιτς. Η 25χρονη δοκίμασε έκτοτε λαχανικά, βατόμουρα, ξηρούς καρπούς και κράνμπερι, ενώ ήταν ενθουσιασμένη δοκιμάζοντας πολλά άλλα φαγητά. «Πολλά μπράβο στη Zoe για την ανάρρωσή της. Η πρόοδός της ήταν εκπληκτική και έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου», δήλωσε ενθουσιασμένος ο θεραπευτής της.

Υπνοθεραπευτής