Οι χώρες με το ακριβότερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο: Η θέση της Ελλάδας

Οι χώρες με το ακριβότερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο: Η θέση της Ελλάδας
Η αύξηση στην τιμή του νερού από την 1η Ιουνίου έφερε ξανά στο τραπέζι τη συζήτηση για τα πιο ακριβά και πιο φθηνά μπουκάλια σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε, οι αυξήσεις στα προϊόντα που έχουν συσκευασίες από πλαστικό, λόγω του τέλους ανακύκλωσης που επιβάλλεται από την 1η Ιουνίου 2022, θα παρασύρει και την τιμή του εμφιαλωμένου νερού, στο οποίο θα επιβληθεί έξτρα τέλος ύψους 8 λεπτών. Αυτό σημαίνει πως τα πλαστικά μπουκάλια νερού θα πωλούνται περίπου κατά δέκα λεπτά ακριβότερα ανά τεμάχιο, απ’ ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Ακόμη και με αυτή την αύξηση, όμως, η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στη λίστα με τα ακριβότερα μπουκάλια νερού στον κόσμο και φυσικά θα θέλαμε να παραμείνει έτσι. Πιο συγκεκριμένα, με μια ματιά στον πίνακα της ιστοσελίδας Global Product Prices, όσον αφορά την τιμή πώλησης του εμφιαλωμένου νερού 1.5 λίτρου στα σούπερ μάρκετ, η χώρα μας βρίσκεται για τον μήνα Μάρτιο στην 86η θέση ανάμεσα σε 93 χώρες που έχουν συμπεριληφθεί. Η τιμή ενός μπουκαλιού είναι κατά μέσο όρο γύρω στα 0.258 δολάρια ή αλλιώς στα 0.24 ευρώ.

Νερό

Αυτή η κατάταξη αναμένεται να αλλάξει για την Ελλάδα από την 1η Ιουνίου με τη νέα αύξηση στα μπουκάλια νερού, αλλά όχι δραματικά. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, στις οποίες μπορείς να βρεις το μπουκάλι του νερού στα σούπερ μάρκετ ακόμη και με 1.50 ευρώ, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη Νορβηγία. Κάπως παρόμοια είναι η κατάσταση στη Σουηδία, αλλά και στο Λουξεμβούργο.

Νερό

Τα πιο ακριβά μπουκάλια 1.5 λίτρου πάντως φαίνεται πως βρίσκονται στα σούπερ μάρκετ των Φιλιππίνων, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Μακάο, σύμφωνα πάντα με την παραπάνω λίστα, με την τιμή τους να φτάνει κοντά στα δύο ευρώ.