Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Περιορίσιμη η έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων»

Newsroom
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Περιορίσιμη η έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων»
Ο ΠΟΥ συγκαλεί περαιτέρω συνεδριάσεις προκειμένου να δοθεί στήριξη στα κράτη-μέλη με περισσότερες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν την έξαρση.

Έχουν υπάρξει 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων και 106 ακόμα ύποπτες περιπτώσεις από τότε που αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα στις 7 Μαΐου έξω από χώρες στις οποίες είναι ενδημική, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ενώ το ξέσπασμα είναι ασυνήθιστο, παραμένει «περιορίσιμο», ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, που συγκαλεί περαιτέρω συνεδριάσεις προκειμένου να δοθεί στήριξη στα κράτη-μέλη με περισσότερες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν την έξαρση.

Πιθανός ο εμβολιασμός στην Ελλάδα - Ποιοι θα κάνουν το εμβόλιο

Στην Ελλάδα μπορεί ακόμη να μην έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OΡΕΝ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει βάλει το θέμα στην ατζέντα, εξετάζοντας τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για να θωρακιστεί η χώρα μας και να προστατευτούν οι πολίτες.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών υπάρχει η πρόταση να υπάρξει στοχευμένος εμβολιασμός σε συγκεκριμένες, δηλαδή, ομάδες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως οι υγειονομικοί και οι στενές επαφές ατόμων που νοσούν από ευλογιά των πιθήκων.