«Απλησίαστο» γίνεται το πιτόγυρο: «Με 3,90 ευρώ μαγειρεύουμε σπίτι, με ένα δεν χορταίνουμε κιόλας» (vid)

Newsroom
«Απλησίαστο» γίνεται το πιτόγυρο: «Με 3,90 ευρώ μαγειρεύουμε σπίτι, με ένα δεν χορταίνουμε κιόλας» (vid)
Το σαλονικιώτικο σουβλάκι με πίτα ή ψωμάκι πωλείται 3,60 ευρώ, όταν μόλις πριν από λίγους μήνες οι τιμή του ήταν 2,70 ευρώ.

Το αγαπημένο γρήγορο φαγητό των Ελλήνων, ακριβαίνει συνεχώς και γίνεται απλησίαστο, η τιμές για πίτα γύρο και πίτα σουβλάκι στην Θεσσαλονίκη, «φλερτάρουν» ακόμα και με τα 4,00 ευρώ και οι επαγγελματίες του κλάδου ανησυχούν ότι με την έλλειψη των πρώτων υλών, η τιμή μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 5,00 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε παραδοσιακό κατάστημα το πιτόγυρο έφτασε τα 3,90 ευρώ.

Η... «γεωγραφία» του πιτόγυρου

«Στη νότια Ελλάδα είναι πολύ πιο μικρά τα σαντουϊτσάκια, από τα δικά μας εδώ», ανέφερε ένας εργαζόμενος, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, πως είναι πιο ακριβά σε σχέση με την νότια Ελλάδα.

Στο ίδιο κατάστημα μια πίτα με σουβλάκι κοστίζει 3,50 ευρώ, αναφέρει το ρεπορτάζ. «Μαγειρεύουμε σπίτι. Με 3,90 ευρώ που κοστίζει και με ένα πιτόγυρο δεν χορταίνουμε κιόλας», αναφέρουν πολίτες.

Το σαλονικιώτικο σουβλάκι με πίτα ή ψωμάκι πωλείται 3,60 ευρώ, όταν μόλις πριν από λίγους μήνες οι τιμή του ήταν 2,70 ευρώ. Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως η έλλειψη πρώτων υλών ανεβάζει τις τιμές και εκμηδενίζει το κέρδος.

Περίπου 0,20-0,30 ευρώ είναι πιο φθηνά στα συνοικιακά ψητοπωλεία της δυτικής Θεσσαλονίκης.