Αμερικανοί και Ρώσοι στρατηγοί συνομιλούν για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου

Newsroom
Αμερικανοί και Ρώσοι στρατηγοί συνομιλούν για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μίλι είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του στρατηγό Βαλερί Γκερασίμοφ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

«Οι στρατηγοί συζήτησαν για θέματα ασφαλείας που εγείρουν ανησυχίες και συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατηγού Μίλι. Όπως συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, λεπτομέρειες της συνομιλίας δεν θα δημοσιοποιηθούν, σημείωσε ο συνταγματάρχης Ντέιβ Μπάτλερ.

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο στρατηγών πραγματοποιήθηκε έξι ημέρες ύστερα από εκείνη μεταξύ των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.