Η Coca-Cola ανακοίνωσε πως αλλάζει τα μπουκάλια της για οικολογικούς λόγους

Newsroom
Η Coca-Cola ανακοίνωσε πως αλλάζει τα μπουκάλια της για οικολογικούς λόγους
Με αφετηρία την Μεγάλη Βρετανία, η Coca-Cola αποφάσισε να αλλάξει τα μπουκάλια των αναψυκτικών της.

Τα αναψυκτικά φαίνεται πως είναι στο προσκήνιο της επικαιρότητας, καθώς πριν από λίγες ημέρες είχε δει το φως της δημοσιότητας το σενάριο πως καταργείται η λεμονίτα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται. Τώρα ήταν η σειρά, ενός άλλου που αφορά την Coca-Cola, το οποίο μάλιστα επιβεβαιώνεται από την ίδια την εταιρία.

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν οι υπεύθυνοι του ομίλου στην Μεγάλη Βρετανία, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία αλλαγή στα μπουκάλια του 1,5 λίτρου για οικολογικούς λόγους. Σύντομα λοιπόν τα καπάκια της εταιρίας θα μένουν ενσωματωμένα στο στόμιο, προκειμένου ολόκληρη η συσκευασία να πηγαίνει προς ανακύκλωση.

Επειδή λοιπόν αρκετοί πέταγαν τα μπουκάλια στους σχετικούς κάδους, αλλά όχι τα καπάκια, η Coca-Cola στην Μεγάλη Βρετανία, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση και αρχικά θα την δούμε στις Fanta, Coca-Cola Zero Sugar και Diet Coke.

Μάλιστα, θα γίνει άμεσα, ακόμα και εντός του μήνα στην Σκωτία, καθώς στόχος είναι μέχρι το 2024, αυτό να έχει καθιερωθεί σε όλα τα μπουκάλια της, ενώ ειδικοί εκτιμούν πως η απόφαση αυτή θα υιοθετηθεί και από τις Coca-Cola και άλλων χωρών.

Coca-Cola

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή, ο γενικός διευθυντής της Coca-Cola Μεγάλης Βρετανίας Jon Woods, είπε: «Αυτή είναι μία μικρή αλλαγή που ελπίζουμε οτι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο, διασφαλίζοντας πως οι καταναλωτές θα ανακυκλώνουν τα μπουκάλια μας και δεν θα αφήνουν κανένα καπάκι πίσω. Ως η μεγαλύτερη εταιρία ποτών στον κόσμο, αναγνωρίζουμε οτι παίζουμε μεγάλο ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας και του σχεδιασμού για την παραγωγή περισσότερων ανακυκλώμενων πλαστικών υψηλής ποιότητας που μπορούν να μετατραπούν σε νέα μπουκάλια».