Απίστευτη καταγγελία Γιαννόπουλου για Μιχαηλίδου: «Κάνει συνεργασία με φορέα που έχει πολύ χρήμα από πίσω»

Newsroom
Απίστευτη καταγγελία Γιαννόπουλου για Μιχαηλίδου: «Κάνει συνεργασία με φορέα που έχει πολύ χρήμα από πίσω»
Ο Κώστας Γιαννόπουλος άφησε αιχμές στην Δόμνα Μιχαηλίδου σχετικά με την συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα για την παιδική προστασία.

Ευθεία επίθεση στην Δόμνα Μηχαηλίδου για το διαφαινόμενο κλείσιμο του «Χαμόγελου του Παιδιού» εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο επικεφαλής του οργανισμού, με αφορμή το νέο πλαίσιο που προώθησε η Υφυπουργός είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη: «Έβαλε νέες προδιαγραφές κτιριακές σε υφιστάμενα κτήρια, που εμείς δεν τα έχουμε αγοράσει, μας τα έχουν κάνει δωρεά. Τα κτίρια δεν τα χτίσαμε, μας τα έδωσαν άνθρωποι».

Αναφέρθηκε με έκπληξη στις προβλεπόμενες «ποινές σύλληψης του υπεύθυνου του φορέα και φυλάκισης του από 1 έως 5 χρόνια, αλλαγή του ΔΣ του φορέα και το δικαίωμα σε υφυπουργό να ορίζει νέο ΔΣ», τονίζοντας: «ζητάω από τον Πρωθυπουργό να με δει και να περιχαρακώσει το «Χαμόγελο» από την κάθε κ. Μιχαηλίδου».

Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Υφυπουργού, ο Κώστας Γιαννόπουλος είπε πως «κάνει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα για την παιδική προστασία, που έχει «πολύ χρήμα» από πίσω. Είναι αποδεδειγμένα αυτό και διαχρονικό, που ακολουθείται από συγκεκριμένο φορέα», ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασης του ανέφερε: «Μήπως ενοχλεί ότι γίναμε το κέντρο αναφοράς;».

Ερωτηθείς για τις ελάχιστες εγγυήσεις λειτουργίας των δομών για παιδιά, που τίθενται στο νέο πλαίσιο, ο κ. Γιαννόπουλος είπε «ποιες ελάχιστες εγγυήσεις, όταν είναι υποστελεχωμένα τα δημόσια και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα; Όταν ο ΟΗΕ έχει κάνει αναφορά πως η καλύτερη λύση είναι τα σπίτια που έχουμε στην Ελλάδα; Είμαστε υπέρ της υιοθεσίας και της αναδοχής, το «Χαμόγελο του Παιδιού έχει κάνει τις περισσότερες αναδοχές και υιοθεσίες, αλλά τα παιδιά που δεν υιοθετούνται, που θα τα πάνε; Σε ένα ίδρυμα όλα μαζεμένα;».